8 MART ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR

Ülkemizin dört bir yanında kadınlar, Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle meydanlara çıktı. Sendikamız üyesi kadınlar da meydanlardaki yerini aldı

Sendikamız, Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırladığı fularları kadın üyelerine armağan ediyor

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü tüm Türkiye'de coşkuyla kutlandı. Ülkemizin dört bir yanında alanlara akan kadınlar, meydanlarda taleplerini haykırdı. Eylemlere sendikamıza üye kadınlar da katıldı. Kadınlar, İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır gibi önemli merkezler başta olmak üzere tüm Türkiye'de mitingler, meşaleli gece yürüyüşleri, söyleşiler gibi etkinlikler gerçekleştirdi. Kadınlar alanlarda kadın cinayetlerine, şiddete, erkek egemenliğine, toplumsal eşitsizliğe, emek sömürüsüne karşı, "Yasta değil isyandayız!" diyerek taleplerini haykırdı. 8 Mart'ın, geçmiş yıllara kıyasla oldukça kitlesel kutlanması, bu yıl düzenlenen kutlamaları ayırıcı nitelik taşıdı.

SENDİKAMIZDAN KADINLARA FULAR ARMAĞANI

Sendikamız, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için hazırladığı fularları kadın üyelerine armağan ediyor. Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk, sendikamızda örgütlü bulunan Ankara'daki işyerlerinde fular armağanı etkinliğine katıldı. Ebetürk, sendikamız Ankara Şubesi yöneticileriyle beraber, Ankara'da bulunan kadın üyelerimize fularlarını armağan etti. Bursa Uludağ Üniversitesi'nde de fularlar, Genel Başkan Metin Ebetürk ve GYK Üyesi Hüseyin Kaşif tarafından kadın üyelerimize armağan edildi. Fular armağanları etkinliği, sendikamızın şubelerinin bulunduğu illerde şube yöneticilerimiz tarafından, diğer yerlerde ise işyeri sendika temsilcilerimiz aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Sendikamızın kadın üyelerine yapmış olduğu bu küçük jest, üyelerimiz tarafından beğeniyle karşılanıyor.

İSTANBUL ŞUBEMİZDEN 8 MART ETKİNLİKLERİ

Sendikamız İstanbul Şubesi de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi. İlk olarak 6 Mart'ta Kadının Fendi adlı film gösterimi gerçekleştiren şubemiz, 7 Mart'ta ise Başak Tuğsavul ve Bilhan Gözcü'nün sunumlarıyla "Toplumsal Cinsiyet" eğitim-forumu düzenledi.

İSTANBUL ŞUBEMİZE BAĞLI İŞYERLERİNDE FULAR DAĞITIMLARI

ANKARA ŞUBEMİZE BAĞLI İŞYERLERİNDE FULAR DAĞITIMLARI