DİSK 48 YAŞINDA!

Konfederasyonumuz DİSK'in 48. mücadele yılı Kocaeli'de kutlandı

Binlerce DİSK'linin buluştuğu 48. yıl mitingine çeşitli sendikalar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi

Konfederasyonumuz DİSK'in 48. yılı, binlerin katıldığı görkemli bir mitingle kutlandı. Kocaeli'de gerçekleştirilen mitingde sendikamız üye ve yöneticileri yerini aldı. Mitinge çeşitli sendikalar, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri temsilcileri ile milletvekilleri de katıldı.

İnsan Hakları Parkı'nda toplanan işçiler sloganlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca "İnadına sendika, inadına DİSK", "Grev haktır yasaklanamaz", "Ölmek var dönmek yok, tazminatı vermek yok", "Direne direne kazanacağız" gibi sloganlar atan binlerce DİSK'li miting alanına coşkuyla girdi.

Yürüyüş kollarının alanı doldurmasının ardından başlayan program çerçevesinde çeşitli konuşmalr yapıldı. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Türkiye'nin dört bir yanındaki Direnİşçi çadırlarımızda arkadaşlarımız kar kış demeden direniyor. Sendikalı olmak istedikleri için, anayasal haklarını kullandıkları için işten atılan, çeşitli bedeller ödeyen ve mücadele eden yiğit kardeşlerimizi selamlıyorum" dedi. Beko, AKP iktidarı dünyanın hiçbir yerinde olmayan baraj sistemi ile işçi sınıfının en temel haklarını yok sayıyor, grevleri yasaklıyor. 12 Eylül darbecilerinin mirasına sahip çıkıyor" şeklinde konuştu.

Taşeron cehennemine de dikkat çeken Beko, İç Güvenlik paketi hakkında da "Son günlerde gündeme gelen iç güvenlik paketi, adı konulmamış bir sıkı yönetim yasasıdır. Grev yaptığımız, hakkımızı aradığımız için şüpheli olacağız. bunların güvenlik dediği, işçinin, emeklinin, köylünün güvenliği değil, banka kasalarının, sarayların güvenliğidir." dedi.

Konuşmaların ardından DİSK'e bağlı sendikaların yöneticileri kürsüye gelerek işçileri selamladı. Yunanistan, Filistin ve Gürcistan'dan sendika temsilcileri de kürsüden konuşmalar yaparak DİSK'i ve işçileri selamladı.