TMMOB ANKARA'YA YÜRÜYOR

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve bağlı meslek odaları, sekiz koldan Ankara'ya yürüyor

Yürüyüş kolları, 14 Şubat'ta Ankara'da gerçekleştirilecek TMMOB Olağanüstü Genel Kurulu'nda bir araya gelecek

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve bağlı Meslek Odaları, sekiz koldan Ankara'ya yürüyor. AKP'nin gündeme getirdiği TMMOB Yasası değişikliğine karşı gerçekleştirilen yürüyüşler 9 Şubat'ta başlarken, yürüyüş kolları güzergahları üzerindeki çeşitli merkezlerde basın açıklamaları yapıyor. Yürüyüş kolları, 14 Şubat'ta Ankara'da gerçekleştirilecek TMMOB Olağanüstü Genel Kurulu'nda birleşecek.

TMMOB tarafından yapılan açıklamada AKP'nin yeni bir torba yasayla TMMOB ve bağlı odaları hedef alarak işlevsizleştirmek istediğine dikkat çekilirken, "İleri demokrasi”si yani dikta yönelimi rant ve sömürü üzerinde yükselen bu gerici ve zorba düzene karşı en ufak bir sese bile tahammülü olmadığını bir kez daha kanıtlamış olan AKP iktidarı, bugüne kadar peş peşe çıkardığı kanun hükmünde kararnameler ve yeniden düzenlediği mevzuatla, gücünü kıramadığı, baskı ve zor ile sindiremediği TMMOB’yi, bugün topyekun yeniden dizayn etmeye, hazırladığı yasa tasarısı ile teslim almaya çalışmaktadır." ifadelerine yer verildi.

YÜRÜYÜŞ 3. GÜNÜNDE

12 Şubat itibariyle 3. gününde olan yürüyüşler sürüyor. Yürüyüş kolları bugün İstanbul, Manisa, İzmir, Antalya, Isparta, Mersin, Şanlıurfa, batman, Diyarbakır, Giresun, Ordu ve Çanakkale'de basın açıklamaları gerçekleştiriyor.

14 ŞUBAT'TA ANKARA'DA OLACAKLAR

TMMOB'lular 14 Şubat 2015 Cumartesi günü, Ankara'da gerçekleşecek TMMOB Olağanüstü Genel Kurulu'nda bir araya gelecek.