DİSK 48. YILINI KOCAELİ'DE KUTLAYACAK

Konfederasyonumuz DİSK, 48. mücadele yılını Kocaeli'nde gerçekleştireceği bir mitingle kutlayacak

Etkinlikler kapsamıda, 13 Şubat'ta DİSK'e bağlı sendikalar tarafından yürütülen direnişlerden işçiler "Direniş Sarayı"nda bir araya gelecek; 14 Şubat'ta ise büyük bir işçi mitingi düzenlenecek

Konfederasyonumuz DİSK, 48. mücadele yılını Kocaeli'de "Direnişçi Sarayı" ve Direnişçi Mitingi ile kutlayacak. DİSK'e bağlı sendikalar tarafından yürütülen direnişlerden işçilerin 13 Şubat'ta "Direnişçi Sarayı"nda bir araya gelmesiyle başlayacak kutlamalar, 14 Şubat'ta gerçekleştirilecek Direnişçi Mitingi ile devam edecek. Miting saat 17.00'da Kocaeli Perşembe Pazarı'nda gerçekleştirilecek.

KANİ BEKO'DAN ÇAĞRI

DİSK Genel Başkanı Kani Beko tarafından yapılan açıklamada "Patronlardan, hükümetlerden, devletten bağımsız tek işçi konfederasyonu olan DİSK, tüm işçileri onuruna sahip çıkmaya çağırıyor" dedi. Beko, iş cinayetlerinde yaşamını yitiren işçilere dikkat çekerek, sadece 2014'te 1886 işçinin yaşamını yitirdiğine dikkat çekti. Beko "İnsanca çalışmak ve yaşamak için onuruna sahip çık, DİSK'li ol" dedi. Ücret adaletsizliğine de dikkat çeken Beko, tüm işçileri insanca yaşanacak bir ücret ve sosyal haklar için DİSK'li olmaya davet etti. Beko açıklamasında taşeron cehennemine de değindi. Taşeronlaştırma yoluyla işçilerin adeta köleleştirildiğini vurgulayan Beko, hayata geçirilmeye çalışılan Özel istihdam Büroları ile de köleliğin katmerleneceğine dikkat çekti. Kıdem tazminatlarının dahi gaspedilmeye çalışıldığını söyleyen Beko, "Bu kölelik düzenine, bu yağmaya karşı onuruna sahip çık, DİSK'li ol!" dedi.

Beko sözlerini şöyle noktaladı:

"DİSK'in çoban ateşleri, onurlu bir geçmişi aydınlık bir geleceğe taşıyor! bu açlık, kölelik ve ölüm düzenine karşı işçi sınıfının yanıtı DİSK'tir! Haydi onuruna sahip çıkmaya!

Haydi, 13 Şubat'ta #Direnİşçi Sarayında buluşmaya!
Haydi, 14 Şubat'ta #Direnİşçi Mitinginde buluşmaya!"