METAL İŞÇİLERİ ANKARA'DA

Grevleri yasaklanan Birleşik Metal-İş üyesi metal işçileri bugün Ankara'daydı

İşçiler ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde, ardından da Danıştay önünde basın açıklamaları gerçekleştirdi

MESS dayatmalarına karşı greve çıkan ve grevin 2. gününde yapılmamış bir Bakanlar Kurulu kararına dayanılarak grevleri yasaklanan Birleşik Metal-İş üyesi metal işçileri bugün (4 Şubat 2015) Ankara'daydı.

Sabah saat 11.30 sıralarında Milli Kütüphane bölgesinde toplanan metal işçileri, pankart, bayrak, alkış ve sloganlarla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yürüdüler. Bakanlık önünde bir konuşma yapan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, grev yasağı sürdüğü sürece çalışma barışının sağlanamayacağını vurguladı. İşverenlere MESS'ten ayrılarak sendika ile masaya oturma çağrısını yineleyen Serdaroğlu, "Biz bitti demeden bu kavga bitmez!" dedi. Serdaroğlu, grev yasağının derhal iptal edilmesini istedi. Açıklamaya Yunanistan'dan Tüm Militan İşçileri Cephesi (PAME) ve Dünya Sendikalar Federasyonu'ndan temsilciler de katıldı.

DANIŞTAY EYLEM ALANI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önündeki basın açıklamasının ardından işçiler otobüslerle Danıştay'a doğru hareket ettiler. İşçiler sloganlar eşliğinde Danıştay önüne kadar yürüdü. Burada yeniden basın açıklaması yapan Adnan Serdaroğlu, grev yasağına karşı gerçekleştirdikleri hukuksal girişimleri ve grev yasağının neden hukuksuz olduğunu anlattı. Grev yasağının gerçekleşmemiş bir Bakanlar Kurulu kararıyla alındığını vurgulayan Serdaroğlu, grev yasağının dayandırıldığı diğer gerekçelerin de hukuk dışı olduğunu kaydetti.

"DANIŞTAY İLGİLENMEDİ"

Serdaroğlu'nun açıklamasından sonra sendika yöneticileri ve hukukçulardan oluşan bir heyet Danıştay binasına girerek, sendikanın daha önce yaptığı "yürütmeyi durdurma" başvurusu ile ilgili gelişmeleri sordu. Bir süre sonra binadan dışarı çıkan heyet adına bir hukukçu basına açıklama yaptı. Açıklamada dosyaya henüz tetkik hakimi dahi atanmadığı, dosyayla ilgili hiçbir işlem yapılmadığı söylenerek, derhal bir tetkik hakimin atanarak sürecin acilen işletilmesi istendi.

HER KESİMDEN DESTEK

Metal işçilerine çeşitli sendikalar, siyasi parti, demokratik kitle örgütleri ve milletvekilleri destek oldu. Bir grup hukukçu da metal işçilerinin yanındaki yerini aldı.

ÇSGB ÖNÜNDEN KARELER

DANIŞTAY ÖNÜ