METAL İŞÇİLERİ EYLEME GEÇTİ

Grevleri yasaklanan metal işçileri bugün (3 Şubat) AKP binalarına yürüdü

Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi metal işçileri yarın da Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Danıştay önünde eylemde olacak

Bakanlar Kurulu tarafından skandal şekilde grevleri yasaklanan metal işçileri eyleme geçti. Metal işçileri bugün (3 Şubat 2015) AKP il ve ilçe binalarına yürüyerek basın açıklaması gerçekleştirdi. İşçiler Gebze, Kocaeli, İzmir, Ankara, Bursa, Mersin, Dörtyol, Konya, Çorlu ve Eskişehir'de yürüyüşler gerçekleştirerek basın açıklaması yaptı. Grevci işçilerin eylemlerine pek çok sendika ve demokratik kitle örgütü destek verdi. Haberimizin yapıldığı sıralarda İstanbul'daki yürüyüş henüz tamamlanmamıştı.

GREV YASAĞINA KARŞI ANKARA'DA EYLEMLER

Bileşik Metal-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre bugün eylemde olacak işçiler, yarın da Ankara'da eyleme geçecek. Eylemler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Danıştay önünde gerçekleştirilecek. Sendikadan yapılan açıklamada "Metal işçileri, arabulucu değil, grev hakkının iadesini istiyor!" denildi.

4 ŞUBAT 2015 EYLEM PROGRAMI

Saat: 11.30 Toplanma yeri: Milli Kütüğhane arkası