METAL İŞÇİLERİ "MÜCADELEYE DEVAM" DEDİ

Bakanlar Kurulu'nun metal grevini yasaklama kararına karşı metal işçileri "mücadeleye devam" dedi

Birleşik Metal-İş tarafından yapılan açıklamada yasaklama kararı protesto edilirken, "Grev hakkımızı gaspedenlerle aynı masaya oturmayacağız" denildi

Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin MESS dayatmalarına karşı başlatmış olduğu grev, 2. gününde Bakanlar Kurulu'nun kararı üzerine 60 gün süreyle ertelendi. Bunun üzerine bir açıklama yapan Birleşik Metal-İş Sendikası, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini açıkladı.

Birleşik Metal-İş'ten yapılan açıklamada grev ertelemesinin hak gaspı olduğu ifade edilirken, "Grev hakkını gaspeden bir hükümetin belirleyeceği hiçbir arabulucuyla ve işçilerin hak mücadelesine saygı göstermeyi öğrenemeyen sermaye örgütleriyle bu süreçte aynı masaya oturmayacağız" denildi. Grevin durdurulmasının işçilerin mücadelesini engelleyemeyeceği vurgulanan açıklamada, "Arabulucu değil, hakkımızı istiyoruz. Alıncaya kadar üretimden gelen gücümüz de dahil, meşru mücadele yöntemlerini kullanmaya devam edeceğiz. Bu karar bizi rahatsız ettiği gibi, bu kararla rahatlamayı umanları da rahatsız edecek. Üstelik misliyle! Sadece işyerlerinde değil, sokaklarda da!" ifadeleri kullanıldı.

Sosyal-İş Sendikası olarak, kardeş sendikamızın grev hakkının gaspedilmesini şiddetle protesto ediyor, mücadelelerinde Birleşik Metal-İş Sendikası'nın ve yiğit metal işçilerinin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz.