HEPİMİZİN GREVİ BAŞLADI!

Birleşik Metal-İş'e üye işçiler MESS dayatmalarına karşı greve başladı!

Gebze'de grevci işçiler, işyerlerinde greve çıkılmasının ardından bir miting gerçekleştirmek üzere Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti

Birleşik Metal-İş Sendikası, MESS dayatmaları karşısında ilan ettiği grev kararını bugün uygulamaya koydu. Birleşik Metal-İş'e üye yaklaşık 15.000 işçinin ilk grubu, 10 kentte bulunan 22 fabrikada grev halayına durdu. Grevler, Kocaeli, İstanbul, Bursa, İzmir, Hatay, Mersin, Bilecik, Osmaniye, Manisa ve Konya'da gerçekleştiriliyor. İkinci grup grevciler ise 19 Şubat'ta greve başlayacak.

Gebze'de ise işyerlerinde greve çıkılmasının ardından bir miting düzenleniyor. Grevci işçiler ve emek dostları 3 koldan Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyor. Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk de Gebze'de grevci metal işçileri ile beraber mitingdeki yerini aldı.

Ebetürk bir basın kuruluşuna grev alanında verdiği bir röportajda şunları kaydetti: "Türkiye'nin emek mücadelesi anlamında en önemli günlerden birini yaşıyoruz.. Biz Sosyal-İş Sendikası olarak, greve metal işçilerinin yanındayız ve bütün üyelerimizi greve destek olmaya çağırıyoruz. Bu grevin kazanımı bizim de kazanımımız olacaktır. Bu nedenle bu grev sadece metal işçilerinin grevi değil, hepimizin grevidir. Hem Sosyal-İş Sendikası olarak hem de DİSK olarak, bu grevin başarısı için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimizi belirtmek istiyorum."

Grevci metal işçilerine ise destek çığ gibi büyüyor. Pek çok sendika, siyasi parti, demokratik kitle örgütü, bu tarihi günde metal işçileriyle omuz omuza grev halayındaydı.

Haberimiz yazıldığı sırada greve çıkışlar sürerken, Bursa Prysmian işçilerinin de grev pankartını astıktan sonra Mudanya İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçtiği bildirildi.