KORE BİZE GAZ VERME!

DİSK ve Uluslararası Af Örgütü başta olmak üzere pek çok demokratik kitle örgütü tarafından başlatılan "Kore bize gaz verme!" başlıklı kampanya hızla büyüyor.

Kampanya, Güney Kore'den ithal edilecek gaz kartuşu ve gaz bombası ile ilgili olarak düzenleniyor

Güney Kore'li bir firma tarafından üretilen 1,9 milyon adet gaz kartuşu ve gaz bombasının Türkiye'ye ithal edilmesine karşı düzenlenen kampanya, çeşitli eylem ve etkinliklerle sürerken, internet üzerinden bir imza kampanyası da sürdürülüyor.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada Türkiye'de barışçıl protestolar ve toplumsal olaylara müdahale teçhizatının kötüye kullanıldığı vurgulanırken, sadece Gezi olaylarında, gaz bombaları nedeniyle pek çok kişinin yaşamını kaybettiği, bazıları çok ciddi olmak üzere 8000'den fazla insanın ise yaralandığı ifade edildi.

Açıklamada, "Türkiye yetkilileri bu tür eylemlerin bir daha yaşanmayacağını güvence altına alıncaya ve güvenlik güçlerinin geçmişte gerçekleştirdiği hak ihlallerine yönelik kapsamlı, tarafsız ve bağımsız soruşturmalar yürüteceğini taahhüt edinceye kadar, ülkeye biber gazı ve diğer öldürücülük düzeyi az silahların sevkiyatı durdurulmalıdır." denildi.

Açıklama şu sözlerle noktalandı: "İnsan hakları savunucuları olarak Wassenaar Düzenlemesi'nin katılımcılarından olan Kore Cumhuriyeti yetkililerini, Türkiye’ye bu tür silahların sevkiyatını durdurmaya çağırıyoruz. Sorumluluk sahibi hiçbir hükümet, bu şartlar sağlanana kadar, Türkiye yetkililerine barışçıl protestoları bastırmak amacıyla kullanılan bu araçları sağlamamalıdır."

Kampanyanın adresine gitmek ve açıklamanın  metni ile imzacı listesini görmek için lütfen tıklayınız