ÜLKER İŞÇİLERİNE ZİYARET

DİSK'e bağlı Gıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan Ülker işçilerinin direnişi, dayanışmayla büyüyor!

Sendikamız Genel Merkez ve İstanbul Şube yöneticileri Ülker işçilerini direniş alanında ziyaret etti.

Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk, Genel Sekreter Celal Uyar, GYK Üyesi Engin Sezgin ve İstanbul Şube Başkanı Mustafa Ağuş, direnişçi Ülker işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu. 21 Kasım 2014'te gerçekleşen ziyarette sendikamız yöneticileri, direnişçi Ülker işçileri tarafından karşılandı.

EBETÜRK: SENDİKA SEÇME ÖZGÜRLÜĞÜ ANAYASAL HAKTIR

Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk, direnişçi Ülker işçilerine seslenerek direnişlerini selamladı. Ülker işçilerinin haklı direnişini sonuna kadar desteklediklerini kaydeden Ebetürk, sendika seçme özgürlüğü üzerinde durdu. Ebetürk, işçilerin mevcut sendika yerine DİSK'e bağlı Gıda-İş Sendikası'na yöneldiğini belirterek "İşveren herhangi bir sendikanın değil, DİSK'in işyerinde örgütlenmesini engellemektedir. Sebebi ise DİSK'e bağlı sendikaların işçilerin haklarını savunmaları, mücadele yoluyla toplu sözleşmelerde kazandıkları haklara sahip çıkmalarıdır" şekinde konuştu. Ebetürk, işyerinde örgütlü bir sendikanın da gerek toplu sözleşme, gerekse çalışma koşullarından kaynaklanan ihlallerden haberdar olmamasının mümkün olamayacağını, "ihlallerden bilgimiz yoktu" söyleminin "günah savma" anlamına geleceğini söyledi.

Sendika seçme özgürlüğünün Anayasal bir hak olduğunu vurgulayan Ebetürk, "Gönlümüz bu direnişin kazanımla bitmesi, işverenin işçilerin sendika tercihine saygı gösterip, yasalara ve Anayasa'ya aykırı olan bu tutumundan vazgeçmesinden yanadır." şeklinde konuştu.

GIDA-İŞ ÜYESİ OLARAK İŞİMİZE DÖNECEĞİZ

DİSK'e bağlı Gıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işten atılan Ülker işçileri, 20 günü aşkın süredir direnişlerini sürdürüyorlar. Direnişçi Ülker işçileri, DİSK/Gıda-İş üyesi olarak Ülker'deki işlerine dönene kadar mücadelelerinin süreceğini vurguluyor.