İZMİR VE ANTALYA BÖLGESİNDEKİ METROLARDA EĞİTİMLER TAMAMLANDI

Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk, Alanya Mağazası'nda gerçekleştirilen eğitime katılarak bir konuşma yaptı.

Sendikamızın Metro Mağazalarında çalışan üyelerimize yönelik olarak yürüttüğü eğitim çalışmaları kapsamında, İzmir ve Antalya Şube bölgelerinde bulunan mağazalarda da eğitimler tamamlandı. İzmir Şubemiz bölgesindeki eğitimler 20-22 Ekim 2014 tarihleri arasında Çiğli, Gaziemir ve Bodrum mağazalarında gerçekleştirilirken; Antalya Şubemiz kapsamındaki Antalya ve Alanya mağazalarındaki eğitimler 24-25 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştirildi. İzmir ve Antalya Şube bölgelerinde yapılan eğitimlere toplam 128 üyemiz katıldı.

Eğitimlere Sendikamız Genel Sekreteri Celal Uyar ve Toplu İş Sözleşmesi Dairesi Başkanı Engin Sezgin’in yanı sıra, İzmir Şube’ye bağlı mağazalarda İzmir Şube Başkanımız Müfit Ereş, Antalya Şube’ye bağlı mağazalarda ise Antalya Şube Başkanımız Hüseyin Kaplan katıldı. Alanya Mağazası’nda yapılan eğitime Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk de katıldı.

Haklarımız ve TİS ele alındı

Şube başkanlarımızın açılış konuşmaları ile başlayan eğitimlerde Sendikamız Uzmanı Onur Bakır sunum yaptı.  Sunumlarda sendikal haklar, ticaret sektöründeki sendikalaşmanın durumu ve Metro toplu iş sözleşmesinde yer alan haklar ele alınırken, toplu iş sözleşmesinin uygulanmasına ilişkin çıkabilecek sorunların çözümleri üzerinde duruldu. Üyelerimizin aktif katılımı ile yapılan eğitimlerde üyelerimizin soruları da yanıtlandı. Sunumların ardından Sendikamız Genel Sekreteri Celal Uyar kapanış konuşmasını yaparken; üyelerimize katılım sertifikalarının dağıtılması ve tüm katılımcılarla birlikte fotoğraf çekimi yapılması ile eğitim toplantıları son buldu. Eğitimlerde ayrıca üyelerimize, Metro Toplu İş Sözleşmesi’nde yer alan hak ve kazanımları ele alan bir broşür ile sendikamızın çalışma süreleri ile ilgili yaptığı araştırma da dağıtıldı.

Ebetürk: ‘Amaç haklarımızı korumak ve geliştirmek’

Alanya Mağazası’nda yapılan eğitimin sonunda üyelerimize seslenen Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk, toplu iş sözleşmemizde yer alan hakların üyelerimizce bilinmesinin önemine vurgu yaparak, Sendikamızın amacının üyeleriyle birlikte haklarımızı korumak ve geliştirmek olduğunu ifade etti.

Denizli’de tanışma toplantısı

Öte yandan, önümüzdeki ay toplu iş sözleşmesi kapsamına girecek olan Denizli Mağazası’nda üyelerimizle bir tanışma toplantısı yapıldı. 40’a yakın üyemizin katıldığı, mağaza içinde yapılan toplantıda Sendikamız TİS Daire Başkanı Engin Sezgin, sendika üyeliği, sendikalar haklar ve toplu iş sözleşmesi ile ilgili bilgi verdi ve çalışanların sorularını yanıtladı.