PROF. DR. CAHİT TALAS SOSYAL POLİTİKA ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Sendikamızın da katkı sunduğu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Politika Merkezi tarafından düzenlenen "Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü" töreni gerçekleştirildi.

Törende, "Övgüye değer" yüksek lisans ve doktora tezlerine ödülleri verilirken, Genel Başkanımız Metin Ebetürk de teşekkür plaketini aldı

Sendikamızın katkılarıyla gerçekleştirilen ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Politika Merkezi tarafından düzenlenen "Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü" töreni gerçekleştirildi. Bu yıl 3.'sü düzenlenen ödül töreni, 23 Eylül 2014 tarihinde, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Prof. Aziz Köklü Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Politika Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Makal, "Türkiye'de sosyal politika disiplininin öncü isimlerinden hocamız Prof. Dr. Cahit Talas adına düzenlediğimiz ödül toplantısı için burada bulunmuş olmak benim için bir onurdur." dedi. Ödülün sendikamızın katkılarıyla gerçekleştirilmesinin mümkün olduğunu söyleyen Makal "Böyle bir ödülün, hocamıza layık bir şekilde gerçekleştirilmesi için çok sayıda kurum ve kişi katkı gösterdi. Bu ödülün verilmesi, Sosyal-İş Sendika'nın desteği ile mümkün oldu. Onlar bize sadece maddi destek vermediler. Sosyal-İş Sendikası, istediğimiz her konuda sınırsız destek verdi. Kendilerine içten teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Makal'ın konuşmasının ardından, Prof. Dr. Cahit Talas'ın yaşamı ve eserlerini konu alan bir video gösterimi yapıldı. Video gösteriminden sonra ise "Övgüye layık görülen" tez yazarlarının ödülleri verildi. "Emek Süreci ve Yeniden Proleterleşme: Türkiye'de Öğretmen Örneği" başlıklı teziyle Dr. Orkun Saip Durmaz, "Övgüye Değer" Doktora Tezi, "Mütakere Döneminde İstanbul'da İşçi Hareketleri (1919-1922)" başlıklı teziyle Samet Yaşar ile "Sosyal Dışlanma Bağlamında Yeni Toplumsal Hareketler: Yunanistan, Arap Baharı, İspanya ve Amerika Birleşik Devletleri" başlıklı teziyle ise Mehmet Atilla Güler "Övgüye Değer" Yüksek Lisans Tezi ödüllerine layık görüldüler.

Ödüllerin verilmesinin ardından Genel Başkanı Metin Ebetürk, teşekkür belgesini almak ve konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Ebetürk, " Sosyal-İş Sendikası olarak 3 yıldır bu anlamlı ödülün verilmesine destek sunmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. Bu anlamlı ödülün organizasyonu yapan Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Politika Araştırma ve Uygulama Merkezine ve değerli jüri üyelerine teşekkürlerimizi sunuyor; ödüle layık görülen çalışmalara imza atanları tebrik ediyoruz." şeklinde konuştu. Ebetürk, " Altını çizerek belirtmek isterim ki, bu ödül, sosyal politikanın temel prensiplerinin yok sayıldığı bir dönemde daha da büyük önem kazanmaktadır. Çünkü kar hırsının her şeyin önüne konulması ve tüm çalışma yaşamını şekillendirmesinin bedelini her gün yeniden ödüyoruz. Soma’da 300’den fazla işçinin yaşamını kaybetmesine yol açan toplu işçi katliamı, bu sürecin en acı örneklerinden biri." dedi.

"Sosyal-İş Sendikası olarak, akademik alan ve sendikal alan arasında daha güçlü ve birbirini besleyen bağlar kurmanın son derece elzem olduğunu düşünüyoruz." diyen Ebetürk, geçtiğimiz günlerde polis terörü ile gözaltına alınan akademisyen ve öğrencilere de geçmiş olsun dileklerini sundu. Ebetürk, " iki sosyal politikacı genç hocamızın da aralarında bulunduğu akademisyenlerin ve öğrencilerin polis tarafından Üniversite içinde şiddet uygulanarak gözaltına alınmasını ve –üzülerek söylüyorum- buna zemin hazırlayan yetkilileri kınıyor; hocalarımıza ve öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum. " dedi.

Ebetürk'ün konuşmasından sonra, ödül jürisini oluşturan Prof. Dr. Ahmet Makal, Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu, Prof. Dr. Gülay Toksöz, Prof. Dr. Ömer Zühtü Altan ve Doç. Dr. Aziz Çelik'e de birer teşekkür belgesi verildi.