ON BİNLER TAŞERONA KARŞI YÜRÜDÜ

Konfederasyonumuz DİSK'in İzmir'de düzenlediği "Taşerona karşı diren-işçi" mitingine 10 binlerce işçi ve emekçi katıldı

Sendikamız üyeleri de pankartlarıyla mitingdeki yerini aldı

DİSK'in İzmir'de düzenlediği "Taşerona karşı diren-işçi" mitingi için 10 binlerce işçi ve emekçi İzmir'de bir araya geldi. Mitinge Türk-İş ve KESK'e bağlı bazı sendikalar ile TMMOB, ve TTB'ye bağlı meslek birlikleri de katılım gösterirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da mitinge katıldı. Sendikamız üyeleri de pankartlarıyla mitingdeki yerlerini aldı. Sosyal-İş kortejinde, sendikamıza üye oldukları için işten atılan Remzi Kitabevi çalışanları da pankartlarıyla yer aldı. Mitinge Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk de katıldı.

Basmane Meydanı'nda toplanan DİSK'liler, Türk-İş, KESK, TMMOB ve TTB'ye bağlı bazı sendika ve meslek odalarının da katılımyla birlikte, sloganlarla Gündoğdu Meydanı'na yürüdüler. Yürüyüş boyunca "İşçi köle değildir, satılamaz", "Taşerona geçit vermeyeceğiz", "direne direne kazanacağız" gibi sloganlar atan işçi ve emekçiler, taşeronu protesto eden afiş ve pankartlar taşıdılar.

On binlerce işçi ve emekçinin Gündoğdu Meydanı'na ulaşmasıyla başlayan mitingde DİSK Genel Başkanı Kani Beko bir konuşma yaptı. İşçi ve emekçileri "Aylardır taşeronlaşmaya karşı mücadele eden, taşeronu bu kente sokmayacağım diyen İzmir'e selam olsun" şeklinde selamlayarak konuşmasına başlayan Beko, yaşanan iş cinayetlerine de değindi. Beko "Türkiye'de iş kazalarında her gün ortalama 4-5 işçi ölüyor. Bu ölümler fıtrat değil, kader değil, iş cinayetidir. Daha fazla kar etmek için bilerek işlenmiş cinayetlerdir" dedi.

"Taşeron sistemi yasaklanmalıdır" diyen Beko, "Taşeron ölüm demektir, iş cinayeti demektir. Taşeron sistemi işçi sınıfına karşı açılmış bir savaştır." şekinde konuşarak "Taşeronu bu topraklardan söküp atana kadar bedeli ne olursa olsun bu mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Beko'nun konuşmasının ardından sanatçı Hilmi Yarayıcı mitinge katılanlara konser verdi.