İSKOOP'TA SENDİKA ÜYE EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

İstanbul Ecza Koop (İSKOOP) ile Sendikamız arasında 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasının ardından üyelerimize yönelik sendika eğitimlerimiz başladı. Ankara ve İstanbul’da 7 İSKOOP Şubesi’nde yapılan eğitimlere 114 üyemiz katıldı.

İlk eğitim çalışması 16 Mayıs’ta Ankara İskitler Şubesi’nde başlarken, bu eğitimi 6 Haziran’da Ankara’daki Etimesgut Şubesi’nde yapılan eğitim izledi.

İstanbul’da eğitimler 16 Haziran-24 Haziran tarihleri arasında Avcılar, Çapa, Seyrantepe, Kadıköy ve Ümraniye Şubelerinde gerçekleştirildi. Seyrantepe Şubesi’nde yapılan eğitime Boğaziçi Şubesi’nden üyelerimiz de katıldı. Eğitim çalışmaları, mesai saatinin sonunda İSKOOP Şubelerinin yemekhane ya da toplantı salonlarında gerçekleştirildi.
İskitler Şubesi’nde yapılan eğitime Sendikamız Genel Sekreteri Celal Uyar ve Ankara Şube Başkanı Murat Bozbeyoğlu, Etimesgut Şubesi’nde yapılan eğitime ise Sendikamız Genel Sekreteri Celal Uyar ile Ankara Şube Sekreteri Sabit Akkuş katıldı. İstanbul’daki İSKOOP Şubeleri’nde yapılan eğitimlere ise Sendikamız Genel Genel Sekreteri Celal Uyar, Mali Daire Başkanı Turgut Çivi, İstanbul Şube Başkanı Mustafa Aguş ve İstanbul Şube Sekreteri Mahsun Turan katıldı.
Eğitimlerde açılış konuşmalarının ardından Sendikamız Uzmanı Onur Bakır, üyelerimize bir sunum gerçekleştirdi. Eğitim sunumlarında öncelikle sendikal haklar, Sosyal-İş Sendikası ve Türkiye’de ve sektörde sendikalaşmanın durumuna ilişkin bilgiler verildi. Ardından toplu iş sözleşmemizde yer alan haklar, İş Yasası ve sektördeki diğer sendikalı ve sendikasız işyerleri ile karşılaştırmalı olarak ele alındı. Üyelerimizin aktif katılımı ile yapılan, üyelerimizin görüş ve önerilerini de dile getirdiği eğitimlerde, üyelerimizin soruları da yanıtlandı. Eğitimlerde İSKOOP toplu iş sözleşmesinin etkin bir biçimde uygulanması ve işyerlerinde yaşanan sorunların çözüm yolları da ayrıntılı biçimde masaya yatırıldı. Eğitim çalışmaları, hem İSKOOP hem de ilaç sektöründe sendikal örgütlenmenin nasıl geliştirilebileceğinin ele alınması ile sona erdi.
Ramazan ayının ardından, İSKOOP’taki sendika eğitimlerimiz, henüz eğitim çalışmalarının gerçekleştirilmediği işyerleri ile devam edecek.