METRO ÜYE EĞİTİMLERİ İSTANBUL, BURSA VE İZMİT'TE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Metro Grosmarket’te çalışan üyelerimize yönelik “Sendika Üye Eğitimleri”, İstanbul Şubemizin faaliyet alanında bulunan mağazalarda başladı. 10 mağazada yapılan eğitim çalışmalarına 220 üyemiz katıldı.

Metro Grosmarket ile Sosyal-İş Sendikası arasında imzalanan 5. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin 11’inci maddesinde yer alan eğitim izinleri çerçevesinde, sendika eğitimleri mesai saatleri içinde mağazaların toplantı salonlarında gerçekleştirildi. Sendikamızın İstanbul Şubesinin faaliyet alanında bulunan mağazalarda iki hafta içinde tamamlanan eğitimler, 16 Haziran’da Büyükçekmece Mağazasında başlarken 27 Haziran’da Bursa Orhangazi Mağazasında son buldu. Sırasıyla Büyükçekmece, Bayrampaşa, Merter, Güneşli, Kağıthane, Kozyatağı, Ümraniye, İzmit, Nilüfer ve Osmangazi mağazalarında yapılan eğitimlere toplam 220 üyemiz katıldı.

Sendikamız Genel Sekreteri Celal Uyar, Mali Daire Başkanı Turgut Çivi, İstanbul Şube Başkanı Mustafa Aguş ve İstanbul Şube Sekreteri Mahsun Turan’ın katıldığı eğitimlerde, açılış konuşmalarının ardından Sendikamız Uzmanı Onur Bakır, üyelerimize bir sunum gerçekleştirdi. Eğitim sunumlarında öncelikle sendikal haklar, Sosyal-İş Sendikası ve Türkiye’de ve sektörde sendikalaşmanın durumuna ilişkin bilgiler verildi.

Ardından toplu iş sözleşmemizde yer alan haklar, İş Yasası ve sektördeki diğer sendikalı ve sendikasız işyerleri ile karşılaştırmalı olarak ele alındı. Sunumlar, haklarımızı korumak ve geliştirmek için neler yapabileceğimizle ilgili görüş alışverişleri ile sona erdi. Üyelerimizin aktif katılımı ile yapılan eğitimlerde, sunumların ardından soru-cevap bölümüne de yer verildi. Toplu iş sözleşmemizin uygulanması ile ilgili yaşanan aksaklık ve sorunlar ile bunların nasıl çözümlenebileceği de eğitimlerde masaya yatırıldı.

Eğitim çalışmalarının sonunda Sendikamız yöneticileri, eğitimlere katılan üyelerimize sertifikalarını sundu.

Ramazan ayının ardından, Metro Grosmarket üye eğitimleri, Ankara, İzmir ve Antalya şubelerimizin kapsamındaki Metro mağazalarında devam edecek.