12 Aralık 2019 / Perşembe

İ. Ü. ÇAPA TIP FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE MÜDÜRLÜĞÜNDE

2.5 YIL SÜREN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ MÜCADELESİNİ

HEP BİRLİKTE KAZANDIK!..

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Döner Sermaye Müdürlüğü Alt İşverenleri olan Marmara Temizlik ve Çankaya Temizlik Ortaklığında çalışan üyelerimiz adına sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi, 2.5 yıl sonra başarı ile sonuçlandı. Çapa Tıp Fakültesinde, DİSK SOSYAL-İŞ Üyeleri adına, toplu iş sözleşmesi imzalanmıştır !.

Süreç kısaca şöyle gelişti:

• Sendikalar Kanununun öngördüğü çoğunluğu sağlayarak T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yapmış olduğumuz başvuruya;  04.2017 tarihinde Çapa Tıp Fakültesi Döner Sermaye Müdürlüğü işletmesinde 2017 yılı için Toplu İş Sözleşmesi yapmaya Yetkili Sendikanın; DİSK SOSYAL-İŞ olduğu tespit edildi.
  • Alt İşverenliğin Bakanlığın tespit yazısına karşı açtığı İPTAL DAVASI, İstanbul 33. İş Mahkemesi 07.12.2017 tarih ve 2017/198-E, 2017/155-K sayılı karar ile “ HAKSIZ VE HUKUKİ DAYANAKTAN YOKSUN” olduğu gerekçesi ile REDDEDİLDİ.
  • İtirazını sürdüren Alt işverenin gerekçelerine İstanbul Bölge Mahkemesi 24. Hukuk Dairesi ve Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin de RED etmesi üzerine, T. C. Aile.  Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 02.04.2019 tarih ve 855595 sayılı yazısı ile Sosyal-İş Sendikamızın YETKİSİ KESİNLEŞTİ.
  • Alt işveren toplu iş sözleşmesini yürütmek ve sonuçlandırmak üzere, 11.04.2019 tarihinde KAMU-İŞ’i yetkilendirdi. Kamu İş ile yapılan görüşmelerin UYUŞMAZLIKLA sonuçlanması üzerine, 6356 Sayılı Sendikalar Kanunu’nun 51. Maddesi gereğince YÜKSEK HAKEM KURULUNA (YHK) başvuruldu.
  • Yüksek Hakem Kurulu’nun 24.10.2019 tarih ve 1550 sayılı kararı ile DİSK-SOSYAL-İŞ SENDİKASI ile İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÇAPA TIP FAKÜLTESİ DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ arasında TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ imzalandı.

Değerli Basın Mensupları,

Çapa Tıp Fakültesi Hastanelerinde çalışan emekçiler Anayasal güvence altında olan “Sendikalaşma ve Toplu Pazarlık Haklarını” kullandılar. Hakka ulaşılması 2.5 yıl sürdü.  Haksız, hukuksuz ve keyfi itirazların, HAKKIN VE YASALARIN  önüne geçmesi ile adaletin geciktirilmesine izin verilmemelidir.

Başarının mimarları elbette Hastanenin her yerinde karınca gibi hizmet üreten fedakar işçilerdir. 2.5 yıl boyunca Sendikasına sahip çıkan, sabırlı, kararlı ve yürekli üyelerimizdir.  Sendikamız saflarında sınıf kardeşliği inancıyla dayanışma içinde davranan işçi arkadaşlarımızdır. Tüm emekçi kardeşlerimizi kutluyoruz.

Bu zaferin önderliği, elbette yarım asrı aşan mücadele tarihi ile Disk/ Sosyal-İş Sendikasıdır.   Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi birimlerinde çalışan üyelerimiz ile birlikte, haklarımızdan asla ödün vermeden, daima çalışma barışı ve huzurundan yana ilkeli bir sendikal yaklaşım içinde olmaya gayret ettik. Disk/ Sosyal-İş Sendikası olarak, elde edilen başarıyı tüm hastane emekçilerine armağan ediyoruz.

Daha ileri haklara, daha kalıcı kazanımlara birlikte ulaşmayı diliyoruz.

SOSYAL-İŞ SENDİKASI

GENEL YÖNETİM KURULU

AÇIKLAMANIN PDF FORMATINDAKİ TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Video Galerimize Göz Atın!

Sendikamız hakkında basında yer alan haberler, gerçekleştirdiğimiz organizasyonlar ile ilgili videoları buradan izleyebilirsiniz.

GÖZAT

BİZE ULAŞIN