15 Kasım 2019 / Cuma

Güncel

İZMİR ŞUBEMİZİN 8. OLAĞAN GENEL KURULU TAMAMLANDI

Sendikamız İzmir Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu, 05.10.2019 tarihinde İzmir’de gerçekleşti.

Genel Kurul, İzmir Şubemizin 4 yıllık faaliyetlerini içeren sinevizyon gösterisinin ardından başladı.

Sosyal-İş Antalya, Ankara ve İstanbul Şube Yöneticileri, Birleşik Metal-İş İzmir Şubesi, Genel-İş İzmir Şubeleri, Dev Turizm-İş Sendikası, Ayhan Dümen (Asteriş Eski Genel Başkanı), TKH ve Onbeşler Birliği Dayanışma Derneği temsilcileri de Genel Kurulu’muza katıldılar.

Genel Kurul açış konuşması yapan Şube Başkanı Müfit Ereş; -“Ülkemiz ve dünyamız için oldukça fırtınalı geçen 4 yıllık bir mücadele dönemini geride bıraktık. Sermaye bir yandan kazanç hırsı ile dünyamızı tüketirken, bir yandan çalışanlar açısından küresel kölelik düzenini kural haline getirmeye çalışmaktadır. Küresel sermayenin rüzgarları kendini, taşeronlaşma, kuralsızlaştırma, esnekleştirme, örgütsüzlük, iş kazaları ve işçi ölümleri, demokrasi ve hukuk yoksunluğu olarak kendini göstermektedir. “

“Çalışma süremiz içinde sendikamız tüzüğü ve DİSK ilkeleri ışığına; ilkeli, planlı ve özveriye dayanan bir çalışma biçimini hayata geçirmeye, örgütümüzün etkinlik ve saygınlığını yükseltmeye yönelik kollektif gayretimiz oldu.”

Demokrasi ve emek güçlerinin mücadelesine dayanışma göstermeyi; sınıf kardeşliğimizin gereği olarak gördük ve sendika-konfederasyon ayırmaksızın direnen emekçilerin yanında olduk. Kod-A ve Aydın İmar A.Ş. direnişlerini onurumuz olarak gördük; sahip çıktık, çıkmaya devam ediyoruz.

Her iki direnişimize dayanışma gösteren, sahip çıkan ve omuz veren tüm dostlarımıza, kardeş sendikalara ve demokrasi güçlerine huzurunuzda şükranlarımızı sunuyorum,” diyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra söz alan Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk; “-Sosyal-İş Sendikası İzmir Şubesi’nin değerli delegeleri, hepinizi şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına saygı ile selamlıyorum.

Türkiye’de iki tane dünya var, yoksullar ve zenginler. Sizin gibi emeği savunanlar, alın terine sahip çıkanlar var. Ama diğer tarafta memleketin yağından, balından her şeyinden faydalanan, ama size sadece kuru ekmeği layık görenler var.

İşte biz sendikalar, özellikle sınıf sendikacılığını önüne koymuş perspektif olarak, bu uğurda mücadele etmiş sendikalar bunlara karşı çıkıyoruz. Karşıdaki dünyanın adı Kapitalizm. Biz kapitalizme karşı,  işçi bilimini esas alarak mücadele ediyoruz, son güne kadar da mücadele edeceğimizi ve bizden sonra da bunu devralacak arkadaşlarımız olduğunu biliyoruz, umut ediyoruz.

Hepimize görevler düşüyor arkadaşlar, Sosyal-İş Sendikası’nı büyütmek, geliştirmek ve uğrunda mücadele edecek değerlerle ilgili çaba göstermek hepimizin görevi. Hepinize çok teşekkür ederek, Kongremizin Sendikamıza, DİSK’e ve Dünya İşçi Sınıfına hayırlı olmasını diliyorum,” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuk konuşmalarından sonra, delegelerden Yusuf Turan, Bülent Şahin, Okan Aslan, Özlem Usta, Hıdır Çelik ve Fatmahanım Balcı çalışma raporu hakkında görüş bildirdiler.

Seçime Müfit Ereş, Fikret Savaş ve Nimet Menekşe’nin listeleri ile girileceği açıklandı.

Adaylardan Fikret Savaş, “-Sendikamızın İmar A.Ş ve KOD-A direnişlerini selamlıyorum.

2010 yılında İZFAŞ örgütlenmesinde bulundum. 4 yıldır Sendikamız İzmir Şube Yönetim Kurulu’nda olmama rağmen, Şubemizin iyi yönetilmediğini düşündüğümüz için İzmir Şube Yönetim Kurulu’na aday olduk,” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra adaylardan Nimet Menekşe; “-Daha önce Denetleme Kurulu Üyeliği ve Üst Kurul delegeliği yaptım.

Sürmekte olan Türkiye’nin işçi-emekçi direnişlerini selamlıyorum. Zalimler ne kadar zalim olurlarsa olsun, ne kadar güçlü olurlarsa olsun, işçi sınıfının mücadelesi karşısında tarihin en büyük yenilgisini almıştır. Bugün Genel Kurul’da kim seçilirse seçilsin, sonuçta işçi sınıfı kazanacaktır,” diyerek sözlerini tamamladı.

Son olarak kürsüye gelen adaylardan Müfit Ereş, çalışma raporuna ilişkin eleştirileri cevapladıktan sonra tüm adaylara başarılar dileyerek, Genel Kurul’un örgütümüze ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Seçimlere geçmeden önce adaylardan Nimet Menekşe listesini geri çekti. 2 liste ile girilen seçimlerin sonucunda; 97 geçerli oy’un 74’ünü alan Fikret Savaş’ın listesi kazandı.

Yeni Yönetim Kurulu şöyle oluştu. Şube Başkanlığı’na Fikret Savaş, Şube Yönetim Kurulu’na Gökhan Mangal, Özcan Doğru, Emrah Çamlıbel ve Yasemin Özen seçilirken,  Ahmet Oltulu, Yusuf Turan, Yücel Kar Denetim Kurulu'na, Mehmet Fırat, Serdal Bayram ve Mehmet Kızıldağ Disiplin Kurulu'na seçildiler.

Video Galerimize Göz Atın!

Sendikamız hakkında basında yer alan haberler, gerçekleştirdiğimiz organizasyonlar ile ilgili videoları buradan izleyebilirsiniz.

GÖZAT

BİZE ULAŞIN