20 Ekim 2019 / Pazar

Güncel

İSTANBUL ŞUBEMİZİN 8. OLAĞAN GENEL KURULU TAMAMLANDI

Sendikamız İstanbul Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu, 02.10.2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleşti.

Genel Kurul, Sendikamız İstanbul Şubenin 4 yıllık faaliyetlerini içeren sinevizyon gösterisinin ardından divan seçimiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan İstanbul Şube Başkanı Mustafa Ağuş; “-Öncelikle, Sendikamızda örgütlendikleri için işten atılan ve bugün tam 451 gündür onurlu bir şekilde direnen Aydın İmar A.Ş’de ki Efeler direnişini selamlıyorum.

-Yağmur çamur demeden 140 gün haklı mücadeleleri için direnen KOD-A Bilişim İşçileri aramızda, onurlu KOD-A işçilerini de selamlıyorum.

-10 yıldır Sendikalı Bilgi mücadelesi veren, mücadeleden asla vazgeçmeyen, yorulmayan yürekli Bilgi Üniversitesi Çalışanlarını ellerim şişene kadar alkışlamak istiyorum, hepinizi selamlıyorum.

- Geçtiğimiz dönemden bugüne örgütlendiğimiz ve aramıza katılan, Lufthansa Çağrı Merkezi, Musiki Eserleri Meslek Grubu, Atakent 2. Etap Toplu Konut Yönetimi çalışanı arkadaşlarımız, Sosyal-iş ailesine hoşgeldiniz.

-Bütün baskı ve engellemelere, baraj tehditlerine rağmen Sosyal-İş Sendikası olarak daha da güçlenerek yolumuza devam edeceğiz, bundan kimsenin endişesi olmasın.

Şimdilerde işçi sınıfının son kalesi olan KIDEM TAZMİNAT’larımıza göz diktiler. Gözü doymak bilmeyenlerin, üç kuruşumuza göz dikenlerin, bir türlü vazgeçmediği ve her seferinde tekrar tekrar gündeme getirdikleri KIDEM TAZMİNAT’larımızı peşkeş çektirmeyeceğiz.

Kıdem Tazminatı biz emekçilerin kefen parasıdır, iş güvencemizdir, çocuklarımızın geleceğidir, yeter çekin artık elinizi üzerimizden. Bu ısrarlılarında devam ederlerse işçi sınıfı gereken cevabı verecektir.

Değerli Arkadaşlarım; Çok zor süreçlerden geçiyoruz, neyi nasıl koruyacağımızı şaşırdık. Çocuklarımızı, kadınlarımızı tacizcilerden, ülkemizin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini dolar sevicilerden, ormanlarımızı, sahillerimizi yağmacılardan nasıl koruyacağımızı şaşırdık.

Örgütlenme çalışmalarımız aylarca, yıllarca sürüyor. Her seferinde işverenlerin itiraz davalarıyla karşılaşıyoruz.

Geçtiğimiz dönem içerisinde örgütlü olduğumuz işyerlerimizde Toplu İş Sözleşmelerimizi bağıtladık.

Örgütlü olduğumuz işyerlerimizde yüzlerce işyeri kurulu gerçekleştirdik. Birçok işyerimizde eğitim çalışmalarımızı tamamladık. Ayrıca Konfederasyonumuz DİSK’in düzenlediği eylem ve etkinlikler de yer aldık. Önümüzde ki dönem her zamankinden daha fazla birbirimize ihtiyacımız var. Unutulmamalıdır ki bizim bizden başka dostumuz yok. Ülkemiz cehenneme dönmüş durumda, ateş hiç sönmüyor.  Çünkü birileri üşüdükçe cehenneme odun atmaya devam ediyor.

Genel Kurulumuz, Sendikamıza, DİSK’e Türkiye İşçi Sınıfına hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra söz alan Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk; “-Sosyal-İş Sendikası İstanbul Şubesi’nin değerli delegeleri, hepinizi şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına saygı ile selamlıyorum.

Türkiye’de iki tane dünya var, yoksullar ve zenginler. Sizin gibi emeği savunanlar, alın terine sahip çıkanlar var, ama diğer tarafta memleketin yağından, balından her şeyinden faydalanan, ama size sadece kuru ekmeği layık görenler var.

İşte biz sendikalar, özellikle sınıf sendikacılığını önüne koymuş perspektif olarak, bu uğurda mücadele etmiş sendikalar bunlara karşı çıkıyoruz. Karşıda ki dünyanın adı Kapitalizm. Biz kapitalizme karşı,  işçi bilimini esas alarak mücadele ediyoruz, son güne kadar da mücadele edeceğimizi ve bizden sonra da bunu devralacak arkadaşlarımız olduğunu biliyoruz, umut ediyoruz.

Bu ülkede kapitalizm anlayışını yok edemezsek, yarın soframızda ekmeğe göz dikecekler. Sendikal mücadele, soframızdaki ekmeğe peynir koymaktır. Hepimize görevler düşüyor arkadaşlar, Sosyal-İş Sendikası’nı büyütmek, geliştirmek ve uğurunda mücadele edecek değerlerle ilgili çaba göstermek hepimizin görevi.

Hepinize çok teşekkür ederek, Kongremizin Sendikamıza, DİSK’e ve Dünya İşçi Sınıfına hayırlı olmasını diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Genel Başkanımız Metin Ebetürk’den sonra söz alan, İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Beyhan Sunal, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Bülent Bilmez, (İSKOOP Merkez) Adnan Karakaya, (İstanbul Eczacı Odası) İzzet Necati Henden’in konuşmalarının ardından, Şube Denetim Kurulu raporu ve Şube Disiplin Kurulu raporlarının okunması ve oybirliği ile onaylanmasının ardından Genel Kurul seçim gündemine geçildi.

Geçerli 115 oy’un 111’ini alarak güven tazeleyen Mustafa Ağuş, Şube Başkanlığına seçilirken, Yönetim Kuruluna;  Cenk Erden, Beyhan Sunal, Abdullah Turgut Aybulut, Emin Çırakoğlu, Denetim Kuruluna; İrfan Özek, Özlem Adıgtı, Yücel Yazar, Disiplin Kuruluna ise; Yılmaz Bozkurt, Erol Aydın, Zafer Çiğdem seçildiler.

Video Galerimize Göz Atın!

Sendikamız hakkında basında yer alan haberler, gerçekleştirdiğimiz organizasyonlar ile ilgili videoları buradan izleyebilirsiniz.

GÖZAT

BİZE ULAŞIN