20 Ekim 2019 / Pazar

Güncel

ANKARA ŞUBEMİZİN 8. OLAĞAN GENEL KURULU TAMAMLANDI

Sendikamız Ankara Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu, 27.09.2019 tarihinde Ankara Evkuran Otel’de gerçekleşti.

Genel Kurul, Divan seçiminin ardından İstiklal Marşı ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Ankara Şube Başkanı Murat Bozbeyoğlu; “-Önümüzdeki 4 yılında görev alacak kadroların seçileceği Genel Kurulumuza hoş geldiniz. Bugün sizlerin katkısıyla şekillenecek olan Genel Kurulumuz, işçi sınıfına, emekçilere, sendikal harekete sağlıklı ve ilerletici sonuçlar getirmesini ve sınıf mücadelesine güç katmasını temenni ediyorum.

Bozbeyoğlu; Geçtiğimiz dört yıl içerisinde onlarca sözleşme bağıtladık, yüzlerce İşyeri Kurulu toplantısı gerçekleştirdik, binlerce emekçiye temas ettik ve sizlere ulaşabilmek için yüzbinlerce kilometre yol tükettik. İşyerlerinde sürdürülen Toplu İş Sözleşme görüşmeleri, örgütlenme çalışmaları, eğitim çalışmaları yanında demokratik kitle örgütleri, emekten yana siyasi parti, kurumlar ve kardeş sendikalarımızın mücadelelerine de ilgisiz kalmadık, toplumsal mücadelenin bütününe katkı ve destek sunmaya çalıştık.

Ankara Şubemiz, sınırlı sayıda işyeri, binli rakamlarla ifade edilen üye, iki elin parmağını bulmayan aktif il sayısından, bugün çok sayıda işyeri, 3000’li rakamlara ulaşan üye sayısı, 20’ye yakın aktif il yapısıyla resmi olarak Ankara Şube tanımlı çalışma formundan, uzun bir süredir fiili olarak Anadolu şube formunda çalışmaktadır.

Geçtiğimiz dönemden bugüne örgütlendiğimiz ve aramıza katılan, Hacettepe Üniversitesi, Türk Diş Hekimleri Birliği, Maden Mühendisleri Odası, Diyarbakır Barosu, TBMM Çalışanları ailemize ve sınıf kavgamıza hoş geldiniz.

Yeni dönemde de güçlendirilmiş ve hedefleri olan kadrolarla birlikte sendikal mücadeleyi büyüteceğimize olan inancımla sözlerime son veriyorum,” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra söz alan Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk; “-Bir Genel Kurul daha gerçekleştiriyoruz. Genel Kurulun, öncelikle Sosyal-İş Sendikamıza, DİSK’e, Ülkemize ve Dünya İşçi Sınıfı Hareketine katkı sunmasını diliyorum.

Ebetürk; Türkiye’de iki tane dünya var, çok kazananlar ve hiç kazanamayanlar. Bir tarafta çok zenginler, bir tarafta yoksullar varken hala dünya kapitalist sistemi ve Türkiye’de ki bir avuç para babası, işçilerin aldığı asgari ücrete ve işçilerin yıllarca emek vererek hak ettikleri kıdem tazminatına göz dikiyor ve Hükümette buna çanak tutuyor. Ama şu da unutulmasın ki bu ülkede yandaşların olduğu gibi sınıftan, emekten, alın terinden ve işçiden yana bir de Konfederasyon var, adı Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu. Eğer DİSK olmasaydı kıdem tazminatı fonu oluşturulmuştu, kıdem tazminatı maalesef yok olmuştu.

-Ülkemizde kadın cinayetleri, kadın terörü devam ediyor. Kadınların üzerinde ki baskı, şiddet, terörize durumlar hala kendini koruyor.

-Bu ülkede iş cinayetleri artık iş katliamına dönüştü. Avrupa’nın en yüksek iş kazası olan ve iş kazasında canını yitiren insanların olduğu ülkedeyiz. Hiçbir yetkili ki,  bunun önlemini almak için her hangi bir girişimde bulunmuyorlar.

-Arkadaşlar, Hacettepe Üniversitesi’nde örgütlenmeye başladık, tam 4 yıl 8 ay sonra toplu sözleşmemizi bitirebildik. Çünkü bir Yargıtay kararı geldi, hangi hukukçuyla tartıştıysak, hangi hukukçunun yorumunu aldıysak bir facia dediler, bir skandal dediler. Ama ben Hacettepe Üniversitesi örgütlenmesine katkıda bulunan, bütün arkadaşlarıma inançla, güvenle bize destek olan arkamızda duran Hacettepe İşçilerine çok teşekkür ediyorum. İnanç, irade ve başarı birçok şeyi bitirebilir.”  diyerek sözlerini tamamladı.

Genel Kurul’da söz alan Sendikamız Genel Sekreteri Celal Uyar; Değerli delege arkadaşlarım, Bilgi Üniversitesi örgütlenmesi 4 Şubat’ta 10 yıl bitmiş oluyor. Geçen yıl yetki için başvurduk ve çoğunluğumuz geldi. Türkiye’nin en liberal ve en özgür Üniversitesi çoğunluğa itiraz etti ve hala yerel mahkemede dava devam ediyor.

-Türkiye’de en büyük arşivleme firması KOD-A Bilişim A.Ş.’de örgütlendik. Yaklaşık 30 kadar arkadaşımız işten atıldı. İstanbul’da 104 gün yağmurda, çamurda direniş yaptık ve şuan da hala mahkeme sürüyor.

-445 gündür Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş.’de, Belediye önünde direniş yapan arkadaşlarımız var.

-Antalya Konyaaltı Belediyesi’nde örgütlendik, yasal prosüdür devam ediyor.

-Geçen yılda Çapa Tıp Fakültesinde 1200 işçiyi 21 günde örgütledik. Ama Hükümetin bir düzenlemesiyle üyelerimiz elimizden alındı.

Örgütlenmeler kolay gitmiyor. Örgütlenmeler Nazım’ın dediği gibi; “tırnakla, dişle kazıyarak” devam ediyor.

Değerli arkadaşlar, sizlere buradan bir çağrıda bulunacağım, her Sosyal-İş üyesi bir Sosyal-İş üyesi yapacak, bu kampanyaya ısrar edeceğiz. Sizlerle birlikte büyüyeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Genel Sekreterimiz Celal Uyar’dan sonra söz alan, Salih Yılmaz (İSKOOP Ankara Merkez), Aydın Kaplan (İnşaat Mühendisleri Odası), Halil İbrahim Tataroğlu (Metro Batıkent Mağazası), Mine Aydemir (TBMM), Ecehan Balta (Türk Eczacıları Birliği), Selahattin Küçükbaş, Serpil Türkkan (Hacettepe Üniversitesi) ve (Genel-İş) Çağdaş Küpeli’nin konuşmalarının ardından, Şube Denetim Kurulu raporu ve Şube Disiplin Kurulu raporlarının okunması ve oybirliği ile onaylanmasının ardından Genel Kurul seçim gündemine geçildi.

Geçerli 117 oy’un, 110’unu alarak güven tazeleyen Murat Bozbeyoğlu, Şube Başkanlığına seçilirken, Yönetim Kuruluna; Sabit Akkuş, Halil İbrahim Tataroğlu, Salih Yılmaz, Aydın Kaplan, Denetim Kuruluna; İlhan Esim, Ecehan Balta, Murat Aksoy, Disiplin Kuruluna ise; Nursen Yıldız Kılıç, Hüseyin Ateş ve Selçuk Korurer seçildiler.

Video Galerimize Göz Atın!

Sendikamız hakkında basında yer alan haberler, gerçekleştirdiğimiz organizasyonlar ile ilgili videoları buradan izleyebilirsiniz.

GÖZAT

BİZE ULAŞIN