20 Ekim 2019 / Pazar

Güncel

ANTALYA ŞUBEMİZİN 8. OLAĞAN GENEL KURULU TAMAMLANDI

Sendikamız Antalya Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu, 24.09.2019 tarihinde Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu’nda gerçekleşti.

Genel Kurul, Divan seçiminin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Hüseyin Kaplan ve Mustafa Esmer’in  2 liste ile girdikleri Genel Kurul’da Başkan adaylarından Hüseyin Kaplan; “-Zor bir süreçten geçiyoruz, sendikaların önünde engeller var, barajlar var. Biz demokratik bir Türkiye istiyoruz. Biz işçiler olarak, tek bir şeye sahip çıkarız, demokrasiye ve emeğin hakkının sonuna kadar geliştirilmesine ve korunmasına. Biz Sosyal-İş olarak tüm baskılara ve engellere rağmen yolumuza kararlı bir şekilde, büyüyen bir sendika olarak devam ediyoruz. Bizim tek bir silahımız var, “örgütlenmek” Örgütü daha da büyütmek, hak ettiği ve layık olduğu yere taşımaktır.

Biz siyasi iktidar mücadelesi vermiyoruz, emek ve demokrasi mücadelesi veriyoruz. Baskılar var oldukça güneşin ve ateşin çocukları da var olacaktır, sendikalar da var olacaktır ve sendikalar buranın en direngen unsurları olarak kendi faaliyetlerini sonuna kadar devam ettireceklerdir” dedi.

Daha sonra söz alan Mustafa Esmer; “-İşçinin halinden işçi anlar anlayışı ile aday olduk. Sermaye gruplarının ve Hükümetin işçilere yaptığı ekonomik saldırılara karşı, başta Sendikamıza üye olan arkadaşlar olmak üzere, işkolumuzda bulunan işçi ve emekçilere dönük aydınlatma ve eğitim çalışmalarını önemsiyoruz.

Kadın arkadaşlara sendika içerisinde daha aktif olabilmeleri için öncelik vereceğiz.

Antalya’da faaliyet gösteren büyük Marketler, AVM, Dershane ve Özel Okullar başta olmak üzere, burada çalışan işçi ve eğitim emekçilerini örgütleyerek sendikamıza kazandırmak istiyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Son olarak söz alan Sendikamız Genel Sekreteri Celal Uyar; “-Antalya Şubemizin 8. Olağan Genel Kurulu, Sendikamıza, Üyelerimize, Konfederasyonumuza ve Türkiye İşçi Sınıfına yararlı olmasını diliyorum.

Değerli arkadaşlar, emperyalizm, küresel sermaye, dünya üzerinde egemenliğini sürdürmesi adına gezegenimizi talan etmekten, suyumuzu, havamızı ve toprağımızı zehirlemekten asla geri adım atmıyor.

Dünya da işçi sınıfı mücadelesi olmadan asla ve asla barış olmaz. Bu ülke de bütün değerler, yeri süpürmekten robot yapmaya kadar yaratan işçi sınıfınındır. İşçi sınıfı sadece sendikal mücadeleyle sömürüyü sınırlandırabilir. Ama esas olan, bu ülkenin sahipleri olarak siyasete daha aktif müdahale etmeliyiz. Siyasete daha aktif müdahale etmedikten sonra burjuva bizi yüzlerce defa böler. Üretimden kaynaklanan gücümüzü göstermediğimiz sürece bu sömürü devam edecek, ama tüm bunlara rağmen insanlığın geleceği bakımından daha güzel bir dünya için işçi sınıfına olan umudumu sizlerle paylaşmak istiyorum,” dedi.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra seçime geçildi, 100 delegeden geçerli 96 oy’un 62’sini alarak güven tazeleyen Hüseyin Kaplan, Şube Başkanlığına seçilirken, Yönetim Kuruluna Jale Taşer Akça, Atilla Öncü, Aydın Güler ve Mehmet Örs, Denetim Kuruluna, Sıttık Mete Köksal, Sabri Kırdar ve Hüdaverdi Şahin, Disiplin Kuruluna ise, Hüseyin Erhan Acar, Mustafa Benlidere ve Mehmet Keleş seçildiler.

Video Galerimize Göz Atın!

Sendikamız hakkında basında yer alan haberler, gerçekleştirdiğimiz organizasyonlar ile ilgili videoları buradan izleyebilirsiniz.

GÖZAT

BİZE ULAŞIN