23 Eylül 2019 / Pazartesi

Güncel

10.07.2019

TÜRKİYE İŞÇİ SINIFININ ONURU EFELER 1 YILDIR DİRENİYOR!

ER YA DA GEÇ ZAFER DİRENEN İŞÇİLERİN OLACAK!

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Aydın İmar A.Ş. işçileri, Anayasal haklarını kullanarak Sendikamıza üye olmuş, sendikamız toplu iş sözleşmesi imzalamak için gereken koşulları sağlamıştır. Ancak CHP’li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını engellemek için her türlü yola başvurduğu gibi 9 işçiyi sırf Anayasal sendikal haklarını kullandıkları için işten atmıştır. Çerçioğlu, sendikal nedenle yapılan bu işten çıkarmalara gerçek dışı gerekçeler öne sürmüştür.

Sendikamız üyelerimizin işe iadesi için dava açmıştır. İşe iade davaları üyelerimizin lehine sonuçlanmaya başlamıştır. Çerçioğlu’nun hak tanımazlığı, hukuk tanımazlığı yargı kararlarıyla da tescil edilmektedir. Ancak yargı kararlarının gereğini yapacağını söyleyen Çerçioğlu sözünü tutmamıştır.

Bir yandan yargı süreci devam ederken bir yandan da üyelerimizin işe geri dönmek ve sendikal haklarını kullanmak için yürüttükleri mücadele sürmektedir.

Bugün itibariyle işten çıkarılan üyelerimizin Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde başlattığı direniş tam 1 yılını doldurmuştur.

Aydın’ın gerçek efeleri, 1 yıldır, işleri için, ekmekleri için, sendikal hakları için, gelecekleri için mücadele etmektedir, direnmektedir!

Efelerin haklı direnişi şimdiden Türkiye işçi sınıfı tarihinde hak ettiği yeri almıştır.

Bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Sosyal-İş Sendikası, ilk günden bu yana üyelerinin yanında olmuştur ve gelecekte de üyelerinin yanında olmaya devam edecektir.

Ve bir kez daha Özlem Çerçioğlu’na seslenmek istiyoruz!

Vazgeçin anlamsız inadınızdan!

Yargı kararları ile de sabit olan hukuksuzluğa son verin!

İşten çıkardığınız işçileri derhal işe geri alın!

Aydın’daki direnişimize destek sunan, işten çıkarılan işçilerle dayanışma içinde olan tüm emek dostlarına bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyor ve var gücümüzle haykırıyoruz: “Er ya da geç, zafer direnen işçilerin olacak!”

Sosyal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu

Video Galerimize Göz Atın!

Sendikamız hakkında basında yer alan haberler, gerçekleştirdiğimiz organizasyonlar ile ilgili videoları buradan izleyebilirsiniz.

GÖZAT

BİZE ULAŞIN