18 Mart 2019 / Pazartesi

Güncel

METRO GROSMARKET’TE 7. DÖNEM TİS İMZALANDI!

Metro Grosmarket İşyerlerinde çalışan üyelerimiz adına yürüttüğümüz 7. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanarak, 28.02.2019 tarihinde yapılan törenle Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Törene, Sendikamız Genel Yönetim Kurulu, Şube Yöneticileri, İşyeri Sendika Temsilcileri ve Metro Grosmarket Yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Metro Grosmarket İnsan Kaynakları Direktörü Esra Daver; “Zorlu bir süreci, zorlu bir dönemi bitiriyoruz. Yoğun müzakerelerin geçtiği sürecin sonunda 7. Toplu İş Sözleşmesini tamamladık. Burada bulunan herkes şirket için önemli bir adım attı, büyük bir karar aldı. Ümit ediyoruz ki bundan sonrasında da işimize konsantre olarak, işimize yoğunlaşarak ve hedeflenen işleri gerçekleştiririz. Biz de Metro Türkiye olarak şirketimizin devamlılığını sağlamak üzere yolumuza devam ederiz. Hepinize teşekkür ediyoruz ve herkes için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Sendikamız adına konuşan Genel Başkan Metin Ebetürk; “- Sosyal-İş Sendikası belli ilkeler ve  belli politikalar üzerine kurulmuştur. O günden bu güne bu ilkeler değişmedi. Geçmişten bu güne bu ilkeler bize, bizden de gençlere aktarılıyor. Ve inanıyorum ki, ilkelerimiz sonsuza kadar değişmeyecektir.”

Ebetürk; “- Biz Sosyal-İş olarak, o ilkeler üzerinde elden geldiğince, gücümüz erdiğince açık olmaya çalıştık. Bütün gerçeğimizi, bütün bakış açımızı, bütün politikamızı Yönetim Kurulumuzla, Başkanlar Kurulumuzla, Temsilciler Kurulumuzla, tüm meclisimizle paylaşarak ve gizli bırakmayarak konuştuk, tartıştık ve bir irade gösterdik, ne belirlediysek hep beraber belirledik ve bu meclis iradesi oldu.

Bu toplu iş sözleşmesinin özeti Sosyal-İş Sendikası adına şudur;

-Tüm temsilcilerimizin iradesini aldık.

-Geçen dönem imzalamış olduğumuz toplu iş sözleşmesinde ki haklarımızı bir üst çıtada güncelleştirdik.

- Dünden bugüne olan çalışma barışını en iyi şekilde koruduk.

Biz Sosyal-İş olarak başımızı dik tutacak üç tane kazanımımız oldu.

Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz ve toplu iş sözleşmesinin herkese hayırlı olmasını diliyoruz”, diyerek sözlerini tamamladı.

01.01.2019 – 31.12.2020 tarihleri arasında yürürlükte olacak Toplu İş Sözleşmesi; Sendikamıza, Üyelerimize ve İşyerimize hayırlı olmasını dileriz.

Video Galerimize Göz Atın!

Sendikamız hakkında basında yer alan haberler, gerçekleştirdiğimiz organizasyonlar ile ilgili videoları buradan izleyebilirsiniz.

GÖZAT

BİZE ULAŞIN