23 Mayıs 2019 / Perşembe

Güncel

BAŞKAN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SÖZÜNÜ TUTMALIDIR

İŞE İADE DAVASINI KAZANAN İŞÇİLER DERHAL İŞBAŞI YAPTIRILMALIDIR!

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Aydın İmar A.Ş. işçileri, Anayasal haklarını kullanarak Sendikamıza üye olmuş, sendikamız toplu iş sözleşmesi imzalamak için gereken koşulları sağlamıştır. Ancak CHP’li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını engellemek için her türlü yola başvurduğu gibi 9 işçiyi sırf Anayasal sendikal haklarını kullandıkları için işten atmıştır. Sendikal nedenle yapılan bu işten çıkarmalara gerçek dışı gerekçeler öne sürmüştür. Sendikamız üyelerimizin işe iadesi için dava açmıştır.

Sendikamız ve üyelerimiz, aylardır işten atılan işçilerin işe iade edilmesi ve sendikal haklara saygı gösterilmesi için mücadele etmektedir. Aydın’da işten atılan üyelerimizin Belediye önünde başlattığı direniş, 7,5 aydır devam etmektedir.

Bu süre boyunca Başkan Özlem Çerçioğlu ile hem doğrudan hem dolaylı olarak çok sayıda görüşme gerçekleştirilmiş, CHP yöneticileri ve milletvekillerinin de devreye girmesine rağmen Çerçioğlu tutumunu değiştirmemiş, sorunun çözümü için hiçbir adım atmamıştır.

Çerçioğlu birçok farklı görüşme ve platformda “mahkeme kararına saygı duyacağını” belirtmiş, işe iade kararı çıkması halinde işçileri işe geri alacağı sözünü vermiştir.

Aydın 1. İş Mahkemesi, 4 üyemizin işten çıkarılmasının İş Yasası’na aykırı olduğunu tespit ederek, işe iade kararı vermiştir. Böylece Çerçioğlu’nun öne sürdüğü gerekçelerin gerçek dışı olduğu, üyelerimizin haksız ve hukuksuz bir biçimde işten çıkarıldığı mahkeme kararı ile de teyit edilmiştir. Yargı sürecini başlattığımız diğer 4 üyemizin davası ise Aydın 2. İş Mahkemesi’nde görülmeye devam etmektedir.

Mahkemenin işe iade kararına rağmen, Başkan Özlem Çerçioğlu sözünü tutmamış, mahkeme kararının gereğini yaparak işçileri işe başlatmak yerine kararı temyiz etmiştir. Çerçioğlu, sözünü tutmadığı gibi, yanlışta ısrar etmekte, yargı sürecini uzatmaya çalışmaktadır.

Çerçioğlu yerel seçimler yaklaşırken artık bu anlamsız inadından vazgeçmeli, temyiz başvurusunu geri çekmeli, üyelerimizi derhal işe iade etmelidir.

Sendikalı olduğu için işten çıkarılan üyelerimizin işe iadesi için mücadelemizi sürdüreceğimizi vurguluyor, bir kez daha Çerçioğlu’na sesleniyoruz: “Sözünüzü tutun, üyelerimizi en kısa sürede işlerine iade edin!”

Saygılarımızla.

Sosyal-İş Sendikası Yönetim Kurulu

Video Galerimize Göz Atın!

Sendikamız hakkında basında yer alan haberler, gerçekleştirdiğimiz organizasyonlar ile ilgili videoları buradan izleyebilirsiniz.

GÖZAT

BİZE ULAŞIN