14 Aralık 2018 / Cuma

Güncel
Aydın B.Şehir BLD. İmar A.Ş'de direnen Efeler 158. günde!..
   |
Mücadele Dolu 52. yıl, KUTLU OLSUN!
   |

Ülkemizde en uzun soluklu örgütlenme çalışmalarından biri olan Bilgi Üniversitesi çalışanlarının örgütlenmesinde, yasanın öngördüğü çoğunluğa ulaşarak, 4 Eylül 2018 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yetki tespiti için başvuruda bulunulmuştu.
Bakanlığın 12.10.2018 tarihli yazısı ile Sosyal İş Sendikasının “çoğunluk tespiti” bildirilmişti.
Bilgi Üniversitesi İşverenliğinin “itirazı ile Toplu İş Sözleşmesi süreci yeni bir aşamaya ulaşmış olması üzerine; sürecin yasallığı, dayanakları ve sendikal açıdan yapılması gerekenler; 8 Kasım 2018 de Üniversitenin Santral Kampüsünde, 21 Kasımda Dolapdere ve 24 Kasımda Kuştepe kampüslerinde temsilcilerimizin organizasyonları ile düzenlenen seminerlerde üyelerimiz ile paylaşılmıştır. Üyelerimiz; bu süreci de sabır ve dayanışma ile örgütlülüğü büyüterek cevaplayacaklarını ifade etmişlerdir.
24 Kasım 2018 günü Kuştepe’de eğitim çalışması başlamadan önce üyelere seslenen Genel Başkanımız Metin Ebetürk 8 yılı aşan bir sabır ve kararlılıkları nedeniyle Bilgi Çalışanlarını kutladıktan sonra konuşmasını; “ söylentilere değil, sendikamızın sözüne itibar ederek bu süreci de aşacağız ve hep birlikte başaracağız. “ dedi.

Video Galerimize Göz Atın!

Sendikamız hakkında basında yer alan haberler, gerçekleştirdiğimiz organizasyonlar ile ilgili videoları buradan izleyebilirsiniz.

GÖZAT

BİZE ULAŞIN