AÇIKLAMA: FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ!

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklama yayımladı.

EMPERYALİZME, SİYONİZME VE İŞBİRLİKÇİLERİNE KARŞI FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ!

16.05.2018

EMPERYALİZME, SİYONİZME VE İŞBİRLİKÇİLERİNE KARŞI FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ!

ABD ve İSRAİL İLE İLİŞKİLER DURDURULSUN, BÜYÜKELÇİLİKLER VE ASKERİ ÜSLER KAPATILSIN, İKİLİ ANLAŞMALAR İPTAL EDİLSİN!

ABD emperyalizmi destekli İsrail siyonizmi Filistin’de yeni bir katliama daha imza attı.

Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması üzerine Gazze’de gösterini yapan en az 59 Filistinli, İsrail’in saldırısı üzerine yaşamını kaybetti. Yüzlerce yaralı var.

İşgal edilmiş Filistin topraklarında kurulan İsrail “devleti” ABD emperyalizmin de desteği ile yayılmacı politikalarına devam ediyor. Bu politikalara karşı çıkan Filistin halkına ise kurşun yağdırıyor.

Filistin halkına yönelik bu katliamdan ABD ve İsrail kadar, bölgede ABD ve İsrail ile müttefiklik kuran tüm devletler sorumludur. ABD’yi “stratejik müttefik” olarak tanımlayan, İsrail ile ikili anlaşmalara imza atan tüm devletlerin elinde Filistin halkının kanı vardır.

Saldırıyı kınayan, saldırı üzerine gözyaşı döken devlet yöneticileri, gerçekten duygu ve düşüncelerinde samimi ise derhal ABD ve İsrail ile olan tüm ilişki ve ittifaklarını koparmalıdır. Aksi takdirde bu gözyaşlarının timsah gözyaşlarından ibaret olduğu ve ABD ile İsrail’e sunulan desteği örtbas etmeyi amaçladığı bir kez daha açığa çıkacaktır.

Filistin halkına yönelik bu katliamı kınıyor; emperyalizme, siyonizme ve işbirlikçilerine karşı Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyor; iktidara ABD ve İsrail ile olan tüm ilişkileri sona erdirme, Türkiye’de bulunan ABD ve İsrail büyükelçilikleri ve üslerini derhal kapatmaya, ABD ve İsrail ile olan tüm ikili anlaşmaları derhal iptal etmeye davet ediyoruz.

Filistin halkı yalnız değildir!

Yaşasın intifada, yaşasın özgür Filistin!

Sosyal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu