KOD-A DİRENİŞİMİZLE İLGİLİ KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yayımlayarak 140 süren Kod-A Bilişim Direnişimizin yeni bir aşamaya ulaştığını duyurdu.

Açıklamada "140 gündür direniş çadırında sürdüğümüz haklı mücadelemiz misyonunu başarı ile tamamlamıştır. Bundan sonraki süreçte mücadelemiz, Kod-A İşçilerinin bulunduğu her yerde, tüm kararlılığımızla çeşitli biçimlerde devam edecektir." denildi.

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yayımalyarak, Kod-A Direniş Sokağı'nda 140 gündür sürdürülen direnişimizin yeni bir aşamaya ulaştığını duyurdu.

"Kod-A İşçilerinin örgütlenmesinde belirleyici sebep olan yasa dışı baskı ve şiddet vahşi kapitalizm şartlarını anımsatmaktadır. Bu yasa dışılık, Bakanlık Teftişi ile de belgelenmiş, işyeri sahip ve amirlerinin baskıcı tutumlarının aynı zamanda yasaları ve Anayasayı çiğnemek anlamına geldiği tespit edilmiştir. Bu mücadelemizde haklılığımızı belgeleyen yeni bir aşamadır. 140 gündür direniş çadırında sürdüğümüz haklı mücadelemiz misyonunu başarı ile tamamlamıştır. Bundan sonraki süreçte mücadelemiz, Kod-A İşçilerinin bulunduğu her yerde, tüm kararlılığımızla çeşitli biçimlerde devam edecektir." ifadelerinin kullanıldığı açıklamanın tam metnini aşağıda ilgilerinize sunuyoruz.

AÇIKLAMAYI PDF DOSYASI OLARAK İNDİRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

19.02.2018

BASINA VE KAMUOYUNA AÇIKLAMA

Kod-A Emekçileri, mücadeleleri ve direnişleri ile yüz bini aşkın bilişim emekçisinin ekonomik-demokratik taleplerinin Kutup Yıldızı olmuşlardır. Kod-A İşçileri daha şimdiden, emek tarihine geçen bir büyük örgütlenme ve direnişin mimarlarıdır.

Kod-A İşçileri, kışın en çetin günlerinde İzmir ve İstanbul’da Direniş Çadırlarına sahip çıkarak; emekçilerin dayanışması ile moral bulmuş, direnmiş ve haklılığını kamuoyuna anlatmışlardır.

Direniş Çadırımızı ziyaret eden esnaf, çalışanlar, vatandaşlar, öğrenciler, demokratik kitle örgütleri ve meslek örgütleri ile basının ilgisi de Kod-A Direnişinin haklılığı ve meşruiyetinin belgeleridir.

Biliyoruz ve eminiz ki; Kod-A İşçisi er geç kazanacaktır!..

Direnişimize desteğini esirgemeyen başta konfederasyonumuz DİSK ve kardeş sendikalar olmak üzere sevgili Yurttaşlarımıza, emekçi kardeşlerimize, esnaf dostlarımıza, öğrenci kardeşlerimize, uluslararası ziyaretleri ile güç katan dostlarımıza, üyelerimize, siyasi parti temsilcilerine, demokratik kitle örgütlerine, meslek örgütlerine diyoruz ki, "Dayanışmalarınız unutulmayacak, iyi ki varsınız…"

"Kod-A Mücadelemiz zafere ulaştığında da yanımızda olacağınızı biliyoruz!.."

Kamuoyuna saygılarımızla…