KETEV OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk, Genel Sekreter Celal Uyar ve Eğitim Koordinatörümüz Hasan Aktaş'ın da murahhas azası olduğu Kemal Türkler Eğitim ve Kültür Vakfı'nın (KETEV) olağan genel kurulu yapıldı. 25 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurula Metin Ebetürk ve Hasan Aktaş katıldı.

Birleşik Metal-İş Sendikası'nın İstanbul Bostancı'daki Genel Merkezinde gerçekleştirilen Genel Kurul'da söz alarak katılımcıları selamlayan Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk, "Sosyal-İş Sendikası olarak metal işçilerinin yüz akı Birleşik Metal-İş'le her zaman dayanışma içinde olduğumuzu, grev sürecinde de destek ve dayanışmamızın artarak süreceğini belirtmek isterim." dedi.

"Ben Kemal Türkler tanışma ve birlikte çalışma fırsatı bulamamış bir sendika yöneticisiyim. Türkler katledildiğinde ben lise talebesiydim. Türkler'in katledilmesini, bulunduğumuz okullarda protesto ettik. O yıl, öğrencisi olduğum Anıttepe Lisesi'nde boykot örgütleyenlerden biriydim." diyen Ebetürk, "Kemal Türkler'in sendikal anlayışına, işçi sınıfının örgütlenmesiyle ve kapitalizme karşı mücadeleyle layık olunabileceğimizi düşünüyorum. Bu bağlamda sendikamızın son süreçte kaydettiği iki önemli gelişmeyi aktarmak istiyorum. Birincisi Türkiye'de işkolumuzda bulunan ilk çağrı merkezi örgütlenmesi olan Lufthansa Çağrı Merkezi; ikincisi eğitim hayatında ilk kez sendikalaşan Hacettepe Üniversitesi işçilerinin sendikamızda örgütlenmesi. Bu örgütlenmelerin de gösterdiği gibi Kemal Türkler'in sendikal anlayışına layık birer sendika yöneticileri olmak için çaba sarf ediyoruz." şeklinde konuştu.

Ebetürk'ün konuşmasının ardından yapılan çeşitli konuşmalar, alınan kararlar ve yeni yönetimin belirlenmesinin ardından KETEV Olağan Genel Kurulu sona erdi.

KETEV NEDİR?

Kemal Türkler Kültür ve Eğitim Vakfı (KETEV), Kemal Türkler'in eşi Sabahat Türkler, kızları, mücadele arkadaşları ve yoldaşları tarafından kuruldu. DİSK'in kurucu başkanı ve Maden-İş Sendikası'nın Genel Başkanı Kemal Türkler'in mücadele ilkelerini, örgütlülük anlayışını ve demokratik sınıf ve kitle sendikacılğını genç kitlelere taşımak, tanıtmak ve benimsetmek amaçlarını taşır. KETEV kuruluş yıllarında DİSK Genel Merkez binasında faaliyet yürüttükten sonra, 2015 yılından itibaren Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Merkez binasındaki yeni yerine taşınmıştır.

Halen Birleşik Metal-İş Sendikasında Kemal Türkler Müzesi, İstanbul Samandıra'da Türkler'in adını taşıyan bir ilköğretim okulu, sendikalarda pek çok eğitim-konferans salonu, ülkenin bir çok ilinde adını taşıyan sokak-caddede ismi ve milyonlarca işçinin bilincinde Kemal Türkler adı ve anlayışı yaşatılmaktadır.

KETEV'in 25 Ocak 2018 tarihindeki genel kurulunda başkanlığa eski Birleşik Metal-İş ve DİSK Eğitim Sekreteri Celalettin Aykanat oybirliği ile yeniden seçildi. Nilgün Türkler soydan, Kudret Yıldırım, Adnan Serdaroğlu, Seyfettin gülengül, Hüseyin Ataçer, Celal Toprak yeniden yönetim kurulu üyeliklerine seçildiler.