İSKOOP TEMSİLCİ EĞİTİMİ YAPILDI

İskoop Temsilci Eğitimimiz, 25-27 Aralık 2017 tarihlerinde Haymana'da yapıldı.

Eğitimde çeşitli dersler, atölye çalışmaları ve etkinlikler gerçekleştirildi.

İskoop Temsilci Eğitimimiz, 25-27 Aralık 2017 tarihlerinde Haymana'da yapıldı. Eğitimde çeşitli dersler, atölye çalışmaları ve etkinlikler gerçekleştirildi.

Eğitimler, Sendikamız Eğitim Koordinatörü Hasan Aktaş tarafından açıldı. Temsilcilerimizi selamlayan Aktaş, etkinlik programı hakkında bilgi verdi. Aktaş'ın yaptığı açılışın ardından, sendikamızın son 2 yıldaki faaliyetlerini içeren sinevizyon gösterildi.

UYAR: İŞÇİNİN HAKKINA EL UZATILMASINA İZİN VERMEYİZ

Sinevizyon gösteriminin ardından Sendikamız Genel Sekreteri Celal Uyar açılış konuşmasını yaptı. Sendikamızın son yıllarda büyük bir örgütlenme atılımı içinde olduğunu vurgulayarak söze başlayan Uyar, mücadele ve direnişlerin sürdüğü Kod-A Bilişim ve Arkadaş Kitabevi gibi işyerlerimizi örnek gösterdi. Uyar "Tüm faaliyetlerimizi üyelerimizle birlikte açık bir biçimde yürütürüz. İşçinin hakkına el uzatıldığı her yerde demokratik sınıf ve kitle sendikacılığının gerektirdiği her tür eylem ve direnişi örgütlemekten geri durmayız" dedi. Giderek gericileşen ve kriz içindeki bir dünya ve Türkiye'ye dikkat çeken Uyar, "Önümüzdeki dönem bizleri çok zor koşullar bekliyor. Kriz içindeki bir dünya ve bir ülkede yaşıyoruz. Giderek gericileşen kapitalistler, krizin faturasını işçilere ödetmek istiyor. Bu izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

EĞİTİMLER, ATÖLYE ÇALIŞMALARI VE ETKİNLİKLERLE RENKLENDİ

Uyar'ın konuşmasının ardından Eğitim programına geçildi. Program kapsamında çeşitli sunumlar gerçekleştirilirken, etkinlikler eğitim programına renk kattı. 3 gün boyunca süren eğitimlerde, şu başlıklar altında sunum, atölye çalışması ve etkinlikler yapıldı: Sendikamız Eğitim Koordinatörü Hasan Aktaş tarafından "Sendikal Eğitimin Gereği ve Önemi", "Temsilcilerin Görev ve Sorumlulukları" başlıklı sunumlar ile "TİS Masası" mizanseni; Sendikamız Uzmanı Onur Bakır tarafından "TİS Uygulama: Sorunlar & Çözümler", "Çalışma Yaşamında Güncel Gelişmeler" başlıklı sunumlar; Psikolojik Danışman Kadir Akbulut tarafından "Temel İletişim Becerileri" ve "İletişim Becerileri ve Kolektif Çalışma" başlıklı etkinlik ve atölye çalışmaları.

EBETÜRK: ÜYELERİMİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ

Atölye çalışmasının son gününde yapılan genel değerlendirmenin ardından Genel Başkan Metin Ebetürk kapanış konuşması yaptı. Ebetürk, temsilcilerimize teşekkür ederken, eğitimlerin fayda sağlamasını diledi. "Sosyal-İş ve DİSK, demokratik sınıf ve kitle sendikacılığını hayata geçirmek için üstün çaba sarf ediyor" diyen Ebetürk, "Üyelerimizden aldığımız güçle bu çabayı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu. Sendikamızın yürüttüğü direniş ve mücadelelere dikkat çeken Ebetürk, direniş ve mücadelelerle dayanışma içinde oldukları için İskoop temsilcilerimize teşekkür etti.

Ebetürk'ün konuşmasının ardından temsilcilerimize sertifikaları verildi.

TEMSİLCİLERİMİZDEN KOD-A'YA TAM DESTEK

Sertifika töreninin ardından sendika yöneticilerimiz ve temsilcilerimiz bir araya gelerek, süren Kod-A direnişindeki üyelerimize ve sendikal hakları engellenmek istenen Birleşik Metal-İş üyesi  Posco Assan işçilerine dayanışma mesajları gönderdiler. Ayrıca temsilcilerimiz, röportaj vererek, Kod-A direnişimizle ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

RÖPORTAJ VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ. (FACEBOOK'A GİDER)

SERTİFİKA TÖRENİ

UYAR: İŞÇİNİN HAKKINA EL UZATILMASINA İZİN VERMEYİZ

EĞİTİMLER, ATÖLYE ÇALIŞMALARI VE ETKİNLİKLERLE RENKLENDİ

EBETÜRK: ÜYELERİMİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜYORUZ

Ebetürk'ün konuşmasının ardından temsilcilerimize sertifikaları verildi.

TEMSİLCİLERİMİZDEN KOD-A'YA TAM DESTEK

RÖPORTAJ VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ. (FACEBOOK'A GİDER)