CELAL OVAT SONSUZLUĞA UĞURLANDI

Önceki dönem DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Gıda-İş önceki Genel Başkanı Celal Ovat, bir süredir mücadele ettiği hastalığa yenik düştü. 13 Aralık'ta vefat eden Celal Ovat, 14 Aralık'ta DİSK Genel Merkezi önünde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı. Törene DİSK ve bağlı sendikaların üye ve yöneticileri katıldı.

CELAL OVAT KİMDİR?

1965 yılında Doğubeyazıt Güllüce Köyü’nde doğdu. İlkokulu Karaşeyh Köyü’nde okudu. 1982 yılında İstanbul’a geldi. 90’lı yıllarda Gıda-İş Sendikası İstanbul Şube Başkanlığını yürüten Ovat, 2000 yılında Gıda-İş Sendikası Genel Sekreterliğine, 2004 yılında da Genel Başkanlığa seçildi.

Celal Ovat, 15-16-17 Şubat 2008 tarihinde yapılan DİSK’in 13. Olağan Genel Kurulu’nda ve 10-11-12 Şubat 2012 tarihinde yapılan DİSK’in 14. Olağan Genel Kurulu’nda DİSK Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

6 Nisan 2013 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul’da yönetime tekrar seçilen Ovat, o tarihten itibaren DİSK Genel Başkan Yardımcılığını görevini sürdürdü.

Evli ve üç çocuk babası olan Celal Ovat, 13 Aralık 2017 tarihinde, bir süredir mücadele ettiği kanser sebebiyle aramızdan ayrıldı.