METRO GROSMARKET İŞÇİLERİNE VE KAMUOYUNA DUYURU

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu, Real işçilerinin ödenmeyen alacakları ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada taraflar sorumluluğa davet edilirken, Real ve Metro işçilerinin karşı karşıya getirilme girişimleri kınandı.

Açıklamanın tam metnini aşağıda ilgilerinize sunuyoruz.

(PDF OLARAK İNDİRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ)

28.11.2017

Metro Grosmarket İşçilerine ve Kamuoyuna Duyuru

Sendikamızın örgütlü bulunduğu Metro Grosmarket Mağazaları önünde ve içlerinde son zamanlarda kimi çevrelerin çeşitli eylem ve etkinlikler düzenlendiğine tanık olmaktayız. Sendikamız ve on beş yıldır örgütlü olduğumuz Metro Grosmarketler mesnetsiz ithamlara muhatap olmaktadır.  Sendikamızın Metro Grosmarketlerdeki örgütlülüğünü de hedef alan bir manipülasyon süreci ile Real ve Metro işçileri karşı karşıya getirilmek istenmektedir.

Real Hipermarketler, 2014 yılında Beğendik’e devredilmiş iki yıl sonra iflas sürecini başlatmış ve 2017 yılında Mahkeme tarafından iflasına karar verilmiştir. Bu süreçte işlerini kaybeden binin üzerinde Real işçisinin mağdur olduğu kesindir. Bugün Real işçilerinin yasal alacaklarının ödenmesinden iflas ve tasfiye sürecini yürüten, iflas masası sorumludur.

Real işçileri, uzun yıllardır Türk-İş’e bağlı Tez Koop-İş Sendikası’nın üyesidir. Ne yazık ki söz konusu sendikanın, işçilerin yasal alacaklarının ödenmesi için gerekli mücadeleyi yürütme noktasında üzerine düşen görevleri yerine getirmediğini basından ve Real işçilerinin söylemlerinden anlıyoruz.

Bu noktada Sosyal-İş Sendikası’nın tutumu açıktır. Real işçilerinin tüm alacakları en kısa sürede eksiksiz ödenmeli ve bu sorun çözüme kavuşturulmalıdır. Bu konunun muhatapları Beğendik İşverenliği ile Türk-İş Üyesi Tez Koop-İş Sendikasıdır.

Hiç kimsenin Real İşçilerini mağdur etmeye hakkı yoktur!.

Üyelerine karşı sorumluluğunu yerine getirmeyenlerle, Real işçilerinin ödenmeyen alacakları üzerinden farklı gündemler oluşturmaya çalışanlara yanıtımız açık ve nettir: Real ve Metro işçilerini karşı karşıya getiremeyeceksiniz!

On yıllardır sendikalı olan Metro Grosmarket İşyerlerine, üyelerimizin haklarına ve DİSK Örgütlülüğüne zarar verilerek, Real İşçilerinin mağduriyeti giderilemez.

Sendikamız, Demokratik Sınıf ve Kitle Sendikacılığı ilkelerine içtenlikle bağlı olarak “en temel görevi olan; örgütlülüğü ile üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak” için gerekli mücadeleyi vermekten geri durmayacak, İşçileri karşı karşıya getirmeyi amaçlayan yaklaşımlara asla geçit vermeyecektir.

Son olarak belirtmek isteriz ki, İşçi alacaklarına ilişkin sorunları çözmek yerine “zorunlu arabuluculuk” sistemini dayatarak işçileri haklarından daha azına razı etmeye çalışanlar da bu yaşananlardan doğrudan sorumludur.

Kamuoyuna ve üyelerimize saygıyla duyurulur.

Sosyal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu