KAMUOYUNA DUYURU

Sendikamız, Kod-A Bilişim'de İzmir ve İstanbul'da sürdürülen direnişlerin birleştirilmesi kararı aldı. Bu kapsamda İzmir'deki direniş, başka yer ve biçimlerde sürdürülmek üzere ve 'şimdilik' kaydıyla kaldırıldı. İstanbul'daki direniş ise her zamanki yerinde sürüyor.

Sendikamızdan yapılan açıklamanın tam metnini aşağıda ilgilerinize sunuyoruz.

(PDF olarak indirmek için tıklayınız)

21.11.2017
KAMUOYUNA DUYURU

Bilişim Sektöründe çalışan yüz bini aşkın işçinin ekonomik-demokratik taleplerine öncülük yapan Kod-A İşçilerinin DİSK-Sosyal-İş saflarındaki sendikal mücadelesi; İzmir ve İstanbul Direnişleri ile gündeme geldi. Emekçi Halkımızın, demokratik kitle örgütlerinin ve emek dostlarının çok anlamlı destek ve dayanışması ile güç kazandı, moral buldu.

Kod-A İşçileri aylardır sendikal disiplin içinde, bilinçli, kararlı ve örgütlü bir mücadele  sürdürüyorlar.

Bilindiği gibi  İstanbul Kod-A Direnişi  Türk Telekom Bölge  Müdürlüğü önünde, İzmir Kod-A Direnişimiz ise, şirketin proje çalışması sürdürdüğü bir işyeri önünde sürmektedir.  Sendikamız; mücadelenin birleştirilerek muhatap işverenlik merkezi önünde İstanbul’da sürdürülmesine karar vermiştir.

Bu kapsamda Vodafone İzmir Bölge Müdürlüğü önündeki  Direnişimiz, başka yer ve biçimlerde sürdürülmek üzere şimdilik kaydı ile kaldırılmıştır.

İlk günden bugüne kadar Kod-A  İşçisinin  yanında olan, dayanışma gösteren, sahip çıkan tüm emek dostlarına, demokratik kitle örgütlerine, sendikalara, basına ve yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Dayanışmalarınız bizim için çok değerli olmuş, soluk vermiş, moral kazandırmıştır.

Kod-A Direnişi; İstanbul Türk Telekom Bölge Müdürlüğü  önündeki aynı yerde devam edeceğini   kamuoyuna saygılarımızla açıklıyoruz.

Sosyal-İş Sendikası  Genel Yönetim Kurulu