KOD-A DİRENİŞİMİZE ULUSLARARASI DESTEK BÜYÜYOR!

Sendikamıza üye Kod-A Bilişim işçilerinin İzmir ve İstanbul'da sürdürdüğü direnişe destek her geçen gün büyüyor.

Yurtta büyük yankı uyandıran ve destek gören Direnişimiz, uluslararası alanda da geniş yankı buluyor.

endikamıza üye Kod-A Bilişim işçilerinin İzmir ve İstanbul'da sürdürdüğü direnişe destek her geçen gün büyüyor. Yurtta büyük yankı uyandıran Direnişimiz, uluslararası alanda da büyük destek buluyor.

Yunanistan Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME) ve Dünya Sendikalar Federasyonu (WFTU) üyesi olan Yunanistan Telekomünikasyon ve Bilişim Sendikaları (SETİP), bir açıklama yayımlayarak sendikamızla direnişimizle dayanışma içinde olduğunu açıkladı.

SETİP'in açıklamasının tam metnini aşağıda bulabilirsiniz. PDF formatında indirmek için lütfen tıklayınız.

KOD-A BİLİŞİM İŞÇİLERİYLE DAYANIŞMA

Yunanistan Tüm İşçilerin Militan Cephesi (PAME) ve Dünya Sendikalar Federasyonu (WFTU) üyesi olan Yunanistan Telekomünikasyon ve Bilişim Sendikaları (SETİP) olarak, Kod-A Bilişim işvereninin Sosyal-İş Sendikası'nın üyeleri üzerinde yaptığı baskı, tehdit, sürgün ve işten atma gibi uygulamaları kınıyor ve buna karşı Kod-A Bilişim işçilerinin sürdürdüğü haklı mücadeleyi ve direnişi destekliyor, dayanışmamızı ifade ediyoruz.

Sosyal-İş Sendikası'nın elindeki kısıtlı Türk yasalarına rağmen, mücadelesi ve direnci sonucunda Kod-A Bilişim işçilerini örgütleyip, işçilerin haklı taleplerini savunması sonucunda Kod-A Bilişim şirketi işçileri tehdit ederek, işten atarak işçileri mücadeleden caydırmak istemektedir. Bu baskılara karşı Sosyal-İş Sendikası mücadeleci ve örgütlü duruşuyla bütün işyerlerinde direnişi yükseltmiştir.

Yunanistan'da da işçiler ve sendikalar aynı saldırıyla karşı karşıyadır. Yunanistan'da SYRIZA - ANEL Hükümeti, işçilerin toplu iş sözleşmesi haklarına saldırıp grev hakkını yasaklamak istiyor.

Yunanistan Telekomünikasyon ve Bilişim Sendikaları (SETİP) Kod-A Bilişim işçilerinin sürdürdüğü haklı mücadelesi ve direnişiyle dayanışma içindedir.