KOD-A DİRENİŞ ATEŞİ İZMİR'DE DE YANIYOR

İstanbul'da 3 Ekim'den bu yana süren Kod-A Direniş ateşi İzmir'de de yakıldı.

Kod-A İzmir Direnişimiz, bugün (18 Ekim 2017) yapılan basın açıklamasıyla başlatıldı.

Sendikamızın Kod-A Bilişim'de örgütlenmesinin ardından işveren sendikamızın yetkisine itiraz etmiş, üyelerimiz üzerinde baskı, tehdit, sürgün ve işten atma gibi uygulamalarda bulunmuştu. Sendikamızın girişimlerinin sonuç vermemesi üzerine sendikamız, 3 Ekim 2017'de İstanbul'da direniş başlatmıştı. İstanbul Direnişimizin 16. gününde, direniş ateşi İzmir'de de yakıldı.

Konak'taki Türk Telekom önünde bir araya gelen Kod-A direnişçileri ve emek dostları, 12.30'da bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya sendikamız üye ve yöneticileri, DİSK, KESK, TMMOB, Türk-İş üyeleri, Birleşik Metal-İş, Güvenlik-Sen, Lastik-İş, Genel-İş, Emekli-Sen, Teksif, CHP İzmir Emek Bürosu ile çok sayıda emekten yana siyasi parti ve gruplar katılım sağladılar.

Açıklamayı, Sendikamız GYK Üyesi ve İzmir Şube Başkanı Müfit Ereş okudu. Ereş açıklamasında; yaşanan süreci özetleyerek işverenin sendika düşmanı politika ve uygularına karşı İzmir ve İstanbul'da çeşitli eylemler gerçekleştirildiğini, İstanbul'da 16 gündür Kod-a İşçileri Direniş Sokağı'nda direniş yapıldığını belirtti. Ereş, "İşte bugün de İzmir'de direnişimizi başlatıyoruz. Kod-A Bilişimin iş ortaklarından biri olan Türk Telekom önünde, İzmir Direnişine start veriyoruz." dedi.

"Talebimiz açık ve net. Kod-A işvereni sendikal haklarımıza yönelik saldırısına son vermeli ve çözüm için sendikamızla masaya oturmalıdır" diyen Ereş, aksi takdirde direnişin daha da büyütülerek sürdürüleceğini söyledi.

Ereş'in konuşmasının ardından Sendikamız Genel Sekreteri Celal Uyar ve DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı da kısa birer konuşma yaparak direnişimizi selamladılar.