KOD-A'DA DİRENİŞ SÜRÜYOR

Kod-A Bilişim'de baskı, tehdit, sürgün ve işten atmalara karşı başlattığımız direniş sürüyor. Bugün (12 Ekim 2017), şirket merkezinin bulunduğu İTÜ'deki Anakapı önünde, DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun da katılımıyla bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamamıza DİSK yöneticileri, DİSK'e bağlı sendikalar, siyasi partiler ve emek dostları katılarak destek verdi. Mücadele tarihimizin en önemli grevleri arasında sayılan Kavel Grevcilerinden Hamit Şindi ve 1980 öncesi Aster-İş'in kurucularından Necati Bereket de basın açıklamamıza katılarak onurlandırdılar.

TÜPRAŞ'TA YAŞANAN İŞ CİNAYETİ İÇİN SAYGI DURUŞU

Basın açıklamamız, Sendikamız GYK Üyesi ve TİS Daire Başkanı Mustafa Ağuş'un konuşmasıyla başladı. Ağuş sözlerine Tüpraş'ta dün yaşanan iş cinayetinde yaşamını yitiren işçileri anarak başladı ve katılımcıları 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

BEKO: MÜCADELEDEN SAKINMAYACAĞIZ

Ağuş'un ardından DİSK Genel Başkanı Kani Beko söz aldı. Direnen Kod-A işçilerin selamlayan Beko, "Mücadelemizle işten atılan arkadaşlarımız tekrar işbaşı yapar, iş barışı sağlanır ve insan olmaktan kaynaklanan temel ihtiyaçları giderecek bir toplu sözleşme yapılır umudu içindeyiz. Hiçbir işletmenin kapanmasından yana değiliz. Ancak işçi arkadaşlarımızın ekonomik, demokratik, siyasal ve sosyal haklarını korumak ve geliştirmek için mücadele ve direnişten kaçınmayacağını herkesin bilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

EBETÜRK: MÜCADELEMİZ, SONUÇ ALINCAYA DEK SÜRECEK

Beko'dan sonra Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk söz aldı. Konuşmasında Kod-A Bilişim'deki örgütlenme sürecini özetleyen Ebetürk, Sendikamızın çoğunluk tespitinin taraflara ulaşmasından sonra işverenin buna itiraz ettiğini, işçiler üzerinde sürgün, baskı ve tehditlerde bulunduğu, bazı üyelerimizi işten attığı ve görüşme taleplerimizin kabul etmediğini kaydetti. Bu gelişmeler üzerine sendikamızın direniş başlattığını söyleyen Ebetürk direnişimizin emek dostlarının dayanışmasıyla büyüdüğünü vurguladı. Dayanışmanın ve birlikte mücadelenin önemine dikkat çeken Ebetürk, "Yanıbaşımızda Tümtis Sendikasının üyesi DHL direnişçileriyle aynı sokağı paylaşıyoruz. Ayrı iki konfederasyonun üyeleri olarak haklı mücadelemizi omuz omuza, aynı sokakta sürdürüyoruz." dedi.

İşverene çağrı yaparak konuşmasını noktalayan Ebetürk, "Baskı, tehdit, şiddet ve sürgünlerle bir yere varamazsınız, bunlardan vazgeçin. Gerekli çoğunluğu sağladığımızı gösteren, Bakanlık tarafından verilen belgeyle, burada bir toplu sözleşmeyi Kod-A işçilerine hediye ederek mücadelemizi taçlandıracağız. Kendisini Anayasal sendika hakkımıza saygı göstererek en kısa zamanda toplu sözleşme masasına davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Açıklamamızda sık sık "Atılan işçiler geri alınsın", "Direne direne kazanacağız", "Sendika hakkımız engellenemez", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Tüpraş'ı unutma, unutturma" sloganları atıldı.