DİSK HEYETİ KOD-A DİRENİŞİMİZİ ZİYARET ETTİ

Kani Beko başkanlığındaki DİSK Heyeti, Kod-A Direnişimizi ziyaret etti.

Ziyaret alanında Türk-İş/Tümtis üyesi DHL Direnişçileri, Türk-İş/Petrol-İş üyesi Akkim Direnişçileri ve DİSK/Sosyal-İş üyesi Kod-A Direnişçileri omuz omuzaydı!

Kani Beko başkanlığındaki DİSK heyeti, Kod-A Direnişimizi ziyaret etti. Ziyaret alanında Türk-İş/Tümtis üyesi DHL direnişçileri, Türk-İş/Petrol-İş üyesi Akkim direnişçileri ve DİSK/Sosyal-İş üyesi Kod-A direnişçileri biraraya geldi.

Genel Başkan Metin Ebetürk ile Genel Merkez ve İstanbul Şube yöneticilerimizin de hazır bulunduğu ziyarette DİSK Genel Başkanı Kani Beko bir açıklama yaptı. Beko açıklamasında Türkiye'de sendikal hak ve özgürlüklerin hem yasal düzenlemelerle hem de uygulamada ağır bir biçimde ihlal edildiğini kaydederek, "Türkiye'de her yüz işçiden sadece 5'i toplu sözleşme hakkından faydalanıyor. Parası olan işveren, Anayasa'yı, yasaları çiğneyebiliyor. Sendikal hak ve özgürlükler ayaklar altına alınıyor" dedi.

"Bu adaletsizliklere karşı direnmek, mücadele etmek haktır" diyen Beko,"Bedeli ne olursa olsun, bu onur mücadelesinin sonuna kadar yanında olacağız. Bedeli ne olursa olsun işçi arkadaşlarımızın talepleri gerçekleşene kadar beraber direneceğiz" şeklinde konuştu. Beko, sendika karşıtı çalışmalara son verilmesi, işten atılan işçilerin geri alınması ve yetki itirazının geri çekilmesi taleplerini yineledi.

DİRENEN İŞÇİLER OMUZ OMUZA

DİSK Heyetinin ziyaretinde, direnişte olan Türk-İş'e bağlı Tümtis üyesi DHL işçileri ve Türk-İş'e bağlı Akkim işçileri de yer aldı. Direnişçi Kod-A, DHL ve Akkim işçileri eylemlerle bir araya geldi. Farklı konfederasyonlara bağlı işçilerin birlikte direnişi, sınıf dayanışmasının güzel bir örneği olarak kaydedildi.

Eylemde sık sık "Sendika hakkımız engellenemez", "Direne direne kazanacağız", "Atılan işçiler geri alınsın", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları atıldı.