ÖZCAN KESGEÇ ANILDI

Törene sendikamız yönetici, üye ve çalışanları, Özcan Kesgeç'in eşi, DİSK yöneticileri, Birleşik Metal-İş, Genel-İş, Emekli-Sen ve Dev Maden-Sen üye ve yöneticileri ile Özcan Kesgeç'in mücadele arkadaşı Can Kolukısa katıldı.

Genel Başkanımız Özcan Kesgeç, kaybımızın 10. yılında, mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Törene Sendikamız Başkanlar Kurulu ve çalışanları, Özcan Kesgeç'in eşi, DİSK Genel Başkanı ve Genel Sekreteri, Birleşik Metal-İş Şube Başkanı ve yöneticileri, Emekli-Sen Genel Başkanı ve yöneticileri, Dev Maden-Sen Genel Başkanı ile Özcan Kesgeç'in mücadele arkadaşlarından Can Kolukısa katıldı.

Törende konuşma yapan Sendikamız Genel Başkanı Metin Ebetürk, Özcan Kesgeç'in mücadelesini anlatarak, Kesgeç'in bizlere bıraktığı mirası daha da büyütmek için çabaladıklarını anlattı. Sendikamızın, dün olduğu gibi bugün de işçi haklarının savunuculuğu konusunda gösterdiği üstün gayrete dikkat çeken Ebetürk, işçi sınıfına yönelen saldırı ve hak gaspı girişimlerine karşı mücadelede, Özcan Kesgeç'in anısına layık olmaya çalıştıklarını vurguladı.

Ebetürk'ten sonra DİSK Genel Başkanı Kani Beko söz alarak Özcan Kesgeç'in sendikal mücadelesine değindi. Beko'nun ardından Özcan Kesgeç'in mücadele arkadaşları söz alarak konuşmalar yaptı.

Tören, Kesgeç'in mezarına karanfiller bırakılmasıyla sona erdi.