REMZİ KİTABEVİ'NDE İŞÇİ KIYIMINA SENDİKAL TAZMİNAT

Remzi Kitabevi'nde sendikamıza üye olduğu için işten atılan Ahmet Öğrük, sendikal tazminat talepli işe iade davasını kazandı.

Karar, sendikamız tarafından bir süre önce gerçekleştirilen ve '1980 sonrasındaki ilk başarılı kitabevi sendikalaşması' olan Arkadaş Kitabevi örgütlenmemiz için de önem taşıyor.

Remzi Kitabevi'nde çalışırken, sendikalaştıkları için işten atılan üyelerimizden Ahmet Öğrük, sendikal tazminat talepli işe iade davasını kazandı. Buna göre; İzmir 5. İş Mahkemesi, üyemiz Ahmet Öğrük'ün işe iadesine karar verirken, Remzi Kitabevi işverenliğini 12 aylık brüt ücret tutarında sendikal tazminat ödemeye de mahkum etti. İşten çıkarılan diğer üyemiz Talip Öztürk'ün aynı talepleri içeren yargılama süreci ise devam ediyor.

AHMET ÖĞRÜK: KARAR UMUT VE DİRENÇ VERİCİ

Sendikamıza üye olduğu için Remzi Kitabevi'nden çıkarılan Ahmet Öğrük, sendikal örgütlenmenin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Verilen bu karar tüm emekçiler adına çok değerlidir. Ülkenin dört bir yanında örgütlenme mücadelesi veren petrol işçisine de, cam işçisine de, tekstil işçisine de moral ve direnç kazandıracaktır. OHAL'in, grev yasaklarının, KHK'lerle işten atılmaların ve kıdem tazminatımızın tehdit edildiği bugünlerde, yargıdan umut verici kararlar da gelebiliyor. Remzi Kitabevi'nde belki tam başarı sağlayamadık ancak bu büyük bir adımdır. Bundan sonrası için Remzi Kitabevi emekçileri daha korkusuz, daha umutlu olacaklardır. Asıl zaferi ise Sosyal-iş Remzi Kitabevi'nde yetkiyi aldığında kazanacağız. Başta Remzi Kitabevi'nin emekçileri olmak üzere; fabrikada, tarlada, AVM'de, plazada ve tüm dünyada emek verenleri ve hakkı, hukuku, adaleti için direnenleri coşkuyla selamlıyorum. İnadına sendika, inadına DİSK."

İNSANCA KOŞULLAR, İNSANCA ÜCRET İÇİN SENDİKA

Üyelerimiz, işyerindeki çalışma koşullarının düzeltilmesi, insani ücret ve sosyal haklar kazanılması ve sendikal çalışma düzeninde çalışarak haklarını korumak isteyerek sendikamıza üye olmuş, sendikalaştıkları için işten atılmışlardı. Karar, sendikamız tarafından bir süre önce gerçekleştirilen ve "1980 sonrasındaki ilk başarılı kitabevi sendikal örgütlenmesi" olma özelliği taşıyan Arkadaş Kitabevi örgütlenmemiz için de önem taşıyor.