TÜMTİS İLE DAYANIŞMA

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu, "Sendikanın üye sayısını arttırmak" suçlamasıyla mahkeme tarafından hapis cezasıyla cezalandırılan TÜMTİS üye ve yöneticileriyle dayanışma içinde olduğunu açıkladı. Genel Yönetim Kurulumuzun 7 Aralık 2012 tarihli açıklamasını aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz.

TÜMTİS Dayanışma

07.12.2012

BASIN AÇIKLAMASI

SENDİKAL ÖRGÜTLENME SUÇSA, BİZ DE KENDİMİZİ İHBAR EDİYORUZ: BİZ DE AYNI SUÇU İŞLEDİK!

TÜMTİS YÖNETİCİ VE ÜYELERİ İLE DAYANIŞMA İÇİNDE OLMAYA VE BU “SUÇU” İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ!

Özel Yetkili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, TÜMTİS’in örgütlenme çalışmaları yürüttüğü Horoz Kargo işvereni ve çeşitli işverenlerin şikâyetleri üzerine 5 yıl önce açılan davada, “yasal bir sendika olan TÜMTİS üyesi işçilerin sayısını çoğaltmak, bu şekilde aidat gelirlerini artırmak ve haksız ekonomik çıkar elde etmek amacını güttükleri anlaşılmıştır” diyerek, TÜMTİS’in 14 yönetici ve üyesini 1 yıl 10 ay 15 gün ile 6 yıl 15 gün arasında hapis cezasına çarptırmıştır.

Sendikaya üye olması için baskı yapıldığı iddiasında bulunan, bu iddia ile şikâyet dilekçesi veren tek bir işçinin olmadığı, mahkeme tarafından ifadesi alınan hiçbir işçinin sendikaya zorla üye yaptırıldığını söylememesine rağmen, mahkemenin işverenlerin tek taraflı beyanlarını esas alarak verdiği karar, bir hukuk skandalıdır.

Uluslararası Sözleşmeler, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ile güvence altına almış olan temel sendikal hak ve özgürlükleri yok sayan, bir sendikanın varlık nedeni olan sendikal örgütlenmeyi gerekçe göstererek, sendika yönetici ve üyelerini hapis cezasına çarptıran bu mahkeme kararı, bir hak ve hukuk tanımazlık vesikası olarak tarihe geçecektir.

Sendikal örgütlenme nedeniyle hapis cezasına çarptırılan TÜMTİS Sendikası, üye ve yöneticileri ile tam bir dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyor ve Sosyal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu üyeleri olarak, kendimizi ihbar ediyoruz:

Biz de işçi sınıfının hak ve çıkarlarını korumak ve geliştirmek için sendikamıza üye işçilerin sayısını çoğaltıyoruz. Eğer sendikal örgütlenme suçsa biz de “suçluyuz”, bu “suçu” işlemeye ve bu “suçu” işleyenlerle omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz!

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sosyal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu