BİLGİ'DE MÜCADELEMİZ BAŞARIYA ULAŞTI

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yaşanan işten atmalara karşı 80 gündür süren oturma eylemi başarıya ulaştı. Oturma eylemini sürdüren 3 üyemiz işlerine geri döndü. Konu ile ilgili Genel Yönetim Kurulumuz tarafından yapılan yazılı açıklamayı aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz.

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ'NDE İŞE DÖNÜŞ MÜCADELEMİZ BAŞARIYA ULAŞTI

27.11.2012

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ'NDE İŞE DÖNÜŞ MÜCADELEMİZ

BAŞARIYA ULAŞTI

80 GÜNDÜR SANTRAL KAMPÜSDE DİRENİŞİNİ SÜRDÜREN 3 ARKADAŞIMIZ İŞLERİNE GERİ DÖNDÜLER

Bilindiği üzere, Sendikamızın örgütlenme çalışmasını sürdürdüğü İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde 24 Ağustos 2012 tarihinde 13 işçi işten çıkarılmış, devam eden haftalarda işten çıkarılanların sayısı 20'yi aşmıştı. Üniversite yetkilileri işten çıkarma gerekçesi olarak Dolapdere Kampüsü'nde bir binanın hizmet dışı kalmasını ve bundan dolayı üniversitenin küçülmesini ileri sürmüş, Sendikamız ise "küçülme" gerekçesinin gerçeği yansıtmadığını, Üniversitenin gerek çalışan gerekse öğrenci sayısı itibariyle büyüdüğünü, çalışanların da binalara değil insanlara hizmet verdiğini savunmuştur.

Sendikamız, işten çıkarılanların bir an önce işbaşı yapmaları için Üniversite yönetimine çağrılarda bulunmuş, bu çağrılarını kitlesel basın açıklamaları ile de kamuoyu ile paylaşmıştır. Çağrılarımıza yanıt verilmemesi üzerine, 4 Eylül 2012 tarihinden itibaren işten çıkarılan 3 arkadaşımız Santral Kampüs'de oturma eylemi başlatmış ve bu mücadele 80 gün boyunca devam etmiştir.

Oturma eylemimizin 80. gününde Sendikamız ile işveren arasında süren görüşmelerde anlaşma sağlanmış, Üniversite yönetimi Sendikamızın taleplerini kabul etmiştir. Varılan anlaşmaya bağlı olarak işe dönüş mücadelesini sürdüren 3 arkadaşımız 26.11.2012 tarihinde eski haklarıyla İstanbul Bilgi Üniversite'sinde geri işbaşı yapmışlardır.

80 gün boyunca devam eden mücadelemizde akademik, idari ve destek personel , öğrenciler ve veliler örnek bir dayanışma sergilemişlerdir. Basın açıklamaları, imza kampanyası, destek ziyaretleri, dayanışma kampanyaları ile mücadelemize güç vermişlerdir. Üniversite içinden ve dışından çeşitli öğretim görevlileri oturma eylemini sürdürdüğümüz alanda "Sendika Akademisi" söyleşileri düzenlemiş, üniversitedeki dersleri sınıflardan çıkararak hayatın ve hak arama mücadelesinin içine çekmişlerdir. Başta Konfederasyonumuz DİSK ve bağlı Sendikalar olmak üzere tüm emek ve meslek örgütleri bizleri bu süreçte yalnız bırakmamışlardır.

Sendikamız, mücadelemize destek veren, bizlerle daynışma içersinde olan herkese teşekkürlerini sunmaktadır. Bu başarıda, 80 gün boyunca kararlıca mücadelesini sürdüren işçi arkadaşlarımız kadar, bizlerle dayanışma içerisinde olan dostlarımızın ortak imzası vardır.

Sendikamız başta İstanbul Bilgi Üniversitesi olmak üzere tüm vakıf üniversitelerinde çalışanları Sendikamız Sosyal-İş'de örgütlenmeye, haklarına sahip çıkmaya çağırmaktadır. Sendikamız, akademik özgürlüğün kısıtlanması, hak kayıpları ve güvencesiz çalışma koşulları getiren ticarileşme politikalarına karşı, tüm üniversite çalışanlarını biraraya gelmeye, ortak duruş sergilemeye ve örgütlenmeye davet etmektedir.

"Bilgi'yle Direniş Başlasın" sloganı ile başlattığımız mücadelemizi bugün artık tüm vakıf üniversitelerinde "Sendika'yla Hayat Başlasın"a çevirmek bizlerin elindedir. Birlikte başarabiliriz.

DİSK/SOSYAL-İŞ SENDİKASI

GENEL YÖNETİM KURULU