1 Eylül Dünya Barış Günü

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Özellikle son süreçte yaşanan, Suriye başta olmak üzere bölgede emperyalistlerin müdahalesiyle yaşanan iç savaş ve sonrasındaki olası gelişmelerin söz konusu olduğu dönemde barış talebini yükselten sendikamızın açıklamasının tam metnine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

1 Eylül Dünya Barış Günü

01.09.2012

BARIŞİSTİYORUZ…

Bu yıl da, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü çatışma ve savaş ortamı içinde karşılıyoruz. Başta coğrafyamız olmak üzere Dünyanın çeşitli bölgelerinde çatışma ve savaşların devam ettiği bir dönemden geçiyoruz.

Suriye’de emperyalist güçlerce desteklenen ve artık iç savaş olarak tanımlanabilecek hale gelen çatışma süreci, gerek Suriye’yi gerek Ortadoğu’yu yeniden ateşe atıyor.

Ülkemizde ise Kürt sorununun demokratik ve barışçıl temelde çözümü için gerekli adımlar atılmıyor ve çatışma süreci devam ediyor.

AKP hükümeti gerek içerde, gerek dışarda, barış ve kardeşlik düşmanı politikalar izlemeyi sürdürüyor.

Tüm bu gelişmeler karşısında, barışı ısrarla savunmak daha da önemli hale geliyor. Bu çerçevede, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü savaşsız bir Dünya özlemiyle kutluyoruz. Ülkemizde ve Dünyamızda her türlü şiddet, çatışma ve savaşların son bulmasını istiyoruz. Dün, bugün ve yarın. Barış istiyoruz…

Sosyal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu