ELİF ÇUHADAR DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yaparak, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan KESK Yürütme Kurulu Üyesi Elif Çuhadar'ın serbest bırakılmasını istedi.

AÇIKLAMANIN TAMAMINI İNDİRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

12.02.2018

ELİF ÇUHADAR DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR

KESK Yürütme Kurulu üyesi Elif Çuhadar, 6 Şubat 2018 tarihinde evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Dosyada gizlilik kararı olduğu için gözaltı gerekçesi tam olarak bilinemese de yapılan açıklamalardan Çuhadar'ın 2014 yılında izinli bir panele katılması nedeniyle gözaltına alındığı anlaşılıyor.

Olağanüstü Hal uygulamalarının olağanlaştırılmak istendiği, en küçük muhalif sese bile tahammül gösterilmediği böylesi bir atmosferde, Çuhadar'ın gözaltına alınmasının gerçek gerekçesi ortadadır. Olağanüstü Hal ilan edildiğinden bu yana, başta DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olmak üzere muhalif, ilerici emek ve meslek örgütleri kriminalize edilmek istenmektedir. İlerici emek ve meslek örgütleri; KESK'liler ve kimi belediyelerde  çalışan DİSK'li işçiler KHK'ler marifetiyle haksız yere ihraç edilerek, emek ve meslek örgütü yöneticileri gözaltılara alınarak, hatta TÜMTİS örneğinde olduğu gibi 'sendikal örgütlenme yapma suçlamasıyla' tutuklanarak kriminalize edilmek, baskı altında tutulmak istenmektedir. Sendikaların, meslek örgütlerinin demokratik toplumun vazgeçilmez bileşenleri ve Anayasal örgütleri olduğunu vurgulayarak, sendikalara ve meslek örgütlerine çalınmak istenen bu lekeyi asla kabul etmeyeceğimizi haykırıyoruz.

Sosyal-İş Sendikası olarak, emek ve meslek örgütlerinin ağır baskı, ihraç, gözaltı ve tutuklamalarla bastırılmaya çalışıldığı şu günlerde, demokrasi vurgusunu daha güçlü bir şekilde yapıyor; bu tür haksız, hukuksuz, otoriter uygulamalardan bir an önce vazgeçilmesini, Elif Çuhadar başta olmak üzere tüm sendika yöneticilerinin özgürlüklerinin iade edilmesini, gözaltındakilerin serbest bırakılması ve haksız yere tutuklu bulunan sendikacıların tahliye edilmesini talep ediyoruz.

Elif Çuhadar yalnız değildir!

SOSYAL-İŞ SENDİKASI GENEL YÖNETİM KURULU