İNSAN HAKLARI SAVUNUCULARINA ÖZGÜRLÜK!

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu, aralarında Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü İdil Eser'in de bulunduğu insan hakları savunucularının gözaltına alınması üzerine yazılı bir açıklama yayımladı.

AÇIKLAMAYI PDF OLARAK İNDİRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ve Yöneticileri Yalnız Değildir!

İnsan Hakları Savunucularına Özgürlük, Hemen Şimdi!

12.07.2017

Yaklaşık 1 ay önce Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç tutuklanmış; geçtiğimiz günlerde ise Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü İdil Eser’in de aralarında bulunduğu insan hakları savunucuları, insan hakları konulu bir toplantı yaparken gözaltına alınmıştır.

OHAL hukukuna dahi aykırı bir biçimde, hiçbir somut kanıt ve gerekçeye dayanmayan bu tutuklama ve gözaltılar ile birlikte, yandaş basında gazetecilik ilkelerini ayaklar altına alan bir linç kampanyasına da başlanmıştır.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi çalışanları sendikamızın üyesidir. Sendikamız, üyelerimiz adına Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ile toplu iş sözleşmesi imzalamaktadır. Öte yandan Sendikamız, işçi hakları başta olmak üzere bazı insan hakları kampanyalarında yan yana geldiği Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesini ve yöneticilerini yakından tanımaktadır.

Tanığız!

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi yöneticileri ve çalışanları Türkiye’de ve dünyada insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için çaba göstermektedir. Tek bir kalemden çıktığı anlaşılan ve birçok yandaş medya organında eşgüdümlü biçimde yer bulan komplo teorileri asılsız ve gerçek dışıdır.

Amaç, Türkiye’de tüm muhalif sesleri susturmak; insan hakları ihlallerinin zirve yaptığı bir dönemde insan hakları savunucularını engellemektir.

Bu çerçevede Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi ile dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyor ve tüm insan hakları savunucularının derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz.

Sosyal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu