CUMHURİYET GAZETESİ VE EMEKÇİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR!

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yayımlayarak Cumhuriyet Gazetesi ve emekçileriyle dayanışma içinde olduğunu duyurdu.

AÇIKLAMAYI PDF FORMATINDA İNDİRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

CUMHURİYET GAZETESİ VE EMEKÇİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR!
03.11.2016

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL), demokrasiye darbe vurmaya devam ediyor. OHAL'e dayanılarak hayata geçirilen anti-demokratik uygulamalar, darbe ve Fethullah Gülen Cemaati ile ilgisi bulunmayan, hatta bunlara karşı mücadele veren muhalif kesimlere kadar uzandı. Anti-demokratik ve baskıcı uygulamaların son kurbanlarından biri de Cumhuriyet Gazetesi, gazetenin yöneticileri, yazarları ve emekçileri oldu.

Gazete yöneticileri, yazarları ve emekçileri gözaltına alınmış, avukatları ile görüşme hakları bile ortadan kaldırılmış durumdadır. Gazete, dışarıda kalan kadrolarıyla ve son derece zor şartlar altında yayınını sürdürmeye çalışıyor. Bu yönüyle, başta Cumhuriyet olmak üzere muhalif basına yapılan saldırı, gözaltı, tutuklama ve kapatmalar, halkın haber alma özgürlüğüne yapılmış bir saldırı anlamı da taşımaktadır. Ülkemizin en köklü gazetelerinden olan, yıllardır Fethullah Gülen Cemaati başta olmak üzere gericiliğe karşı mücadele etmiş bir basın kurumunun, FETÖ bahanesiyle susturulmaya çalışılması kabul edilemez olduğu kadar, darbeci suç örgütleriyle mücadeleyle de bağdaşmaz bir nitelik taşımaktadır.

Sosyal-İş Sendikası olarak, darbeye ve darbecilere karşı verilecek en güçlü cevabın, özgürlük ve demokrasi ortamını tesis etmek ve genişletmek olduğunun altını bir kez daha önemle çiziyoruz. Darbecilere karşı verilen mücadelenin doğru bir zemine oturtulmasını, Cumhuriyet Gazetesi başta olmak üzere toplumsal muhalefetin üzerindeki baskılara son verilmesini talep ediyor, demokratik hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasını kabul etmiyoruz.

DİSK/Sosyal-İş Sendikası olarak, bir kez daha başta Cumhuriyet Gazetesi olmak üzere, OHAL uygulamalarıyla haksız yere mağdur edilmiş kişi ve kuruluşlarla dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyor, konfederasyonumuz DİSK ve bağlı sendikalarla birlikte eşitliği, özgürlüğü, adaleti, emeğin haklarını, demokrasiyi ve cumhuriyeti savunmaya devam edeceğimizi haykırıyoruz.

CUMHURİYET GAZETESİ YALNIZ DEĞİLDİR!

SOSYAL-İŞ SENDİKASI GENEL YÖNETİM KURULU