Nakliyat-İş Sendikası ve Üyelerinin Direnişini Selamlıyoruz!

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yayımlayarak Nakliyat-İş Sendikası ve MSC/Medlog Lojistik işçilerinin direnişini selamladı.

AÇIKLAMAYI PDF FORMATINDA İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

22.09.2016

Nakliyat-İş Sendikası ve Üyelerinin MSC/Medlog Lojistik Direnişini Selamlıyoruz!

Nakliyat-İş Sendikası MSC/Medlog Lojistik’te çalışan işçilere yönelik bir örgütlenme çalışması yürütmüş ve gerekli çoğunluğa ulaşarak toplu iş sözleşmesi yetkisi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurmuştur.

Ancak dünyanın en büyük ikinci konteyner operatörü olan MSC/Medlog Lojistik 130 sendika üyesi işçiyi işten çıkarmıştır. Sendikal örgütlenmeyi engellemeye yönelik bu hamle üzerine Nakliyat-İş Sendikası İstanbul/Esenyurt, Gebze/ Muallimköy, İzmir, Mersin ve Bursa/Gemlik’te bulunan işyerleri önünde direniş başlatmıştır.

Ancak Bursa Valiliği, OHAL’i gerekçe göstererek hukuk dışı biçimde Bursa/Gemlik’teki direnişe yasaklama getirmiştir.

Sendikal haklar için yürütülen ve 3. haftasını dolduran bu haklı direnişi Sosyal-İş Sendikası olarak destekliyor; Medlog Lojistik işçileri ve Nakliyat-İş Sendikası ile dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyoruz.

Hukuk dışı bir biçimde işten çıkarılan 130 işçinin derhal işe geri alınmasını ve Bursa Valiliği’nin direnişi yasaklayan kararını kaldırmasını talep ediyoruz.

Yaşasın Medlog Lojistik İşçilerinin Haklı Direnişi!

Yaşasın Sınıf Dayanışması!

İnadına Sendika, İnadına DİSK!

Sosyal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu