HOCALARIMIZ ve DOSTLARIMIZLA DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ!

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yayımlayarak, Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen emek ve barış yanlısı akademisyenlerle dayanışma içinde olduğunu açıkladı.

AÇIKLAMAYI PDF FORMATINDA İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

02.09.2016
EMEĞİN ve BARIŞIN SAVUNUCULARI OLAN HOCALARIMIZ ve DOSTLARIMIZLA DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ!

672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile darbe girişimi ve FETÖ bağlantısı gerekçe gösterilerek 42 bin 881 kişi kamu görevinden çıkarıldı. Görevden uzaklaştırılanlar arasında emeğin ve barışın savunucusu olan çok sayıda akademisyen ve FETÖ ile uzaktan yakından ilgisi olmayan çok sayıda demokrat kamu görevlisi ile KESK üyeleri de yer aldı.

Yıllarca besleyip büyüttüğü bir cemaatin darbe girişimini gerekçe gösteren AKP iktidarı, “darbecilerle mücadele” adı altında emek, barış ve demokrasi için mücadele eden kesimleri de hedef almakta, adeta bir cadı avı yürütmektedir. Türkiye’de askeri bir darbe girişimi önlenmiş olsa da; AKP iktidarı ancak darbe koşullarında görülebilecek anti-demokratik ve hukuk dışı tasarruflarda bulunmaktadır.

On binlerce kamu görevlisinin hiçbir soruşturma ya da yargılama süreci olmaksızın OHAL’e dayanılarak çıkarılan bir Kanun Hükmünde Kararname ile kamudan ihraç edilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve Türkiye’nin de tarafı olduğu uluslararası sözleşmelere aykırıdır.

Özellikle de barış çağrısında bulunan akademisyenlerin görevlerine son verilmesi, AKP iktidarının asıl ve gerçek amacını gözler önüne sermektedir. AKP iktidarı, milyonlarca vatandaşın barış özleminin sesi olan akademisyenlerin görevlerine son vererek tüm toplumu ve özellikle de toplumun muhalif tüm kesimlerini susturmayı amaçlamaktadır.

Sosyal-İş Sendikası olarak, emek mücadelesinde her zaman yanı başımızda olan hocalarımızla ve yargısız infaz ile görevine son verilen tüm emek dostları ile dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyor; tüm yıldırma politikalarına rağmen emek, barış ve demokrasi mücadelesinden geri durmayacağımızı bir kez daha vurguluyor ve söz konusu Kanun Hükmünde Kararnamenin geri alınması çağrısında bulunuyoruz.

Sosyal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu