SENDİKAMIZ ÜYESİ AYHAN ERDOĞAN DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR!

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yayımlayarak, Sendikamız üyesi Ayhan Erdoğan'ın derhal serbest bırakılmasını istedi. Sendikamız üyesi ve Şehir Plancıları Odası çalışanı Ayhan Erdoğan, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı.

Açıklamanın tam metnini aşağıda ilgilerinize sunuyoruz.

Açıklamayı PDF formatında indirmek için lütfen tıklayınız.

13.06.2016

CUMHURBAŞKANINA HAKARET ETTİĞİ İDDİASIYLA TUTUKLU YARGILANAN
SENDİKAMIZ ÜYESİ AYHAN ERDOĞAN DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR!

Şehir Plancıları Odası’nda çalışan Sendikamız üyesi Ayhan Erdoğan, 4 Mayıs 2016 tarihinde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla savcı tarafından ifade vermeye çağrılmış ve ifadesi sonrası tutuklanarak cezaevine konmuştur. Tutuklu yargılama kararına karşı yapılan itirazlardan sonuç elde edilememiş ve Ayhan Erdoğan, “kaçma şüphesi” gerekçe gösterilerek özgürlüğünden yoksun bırakılmıştır.

Şehir Plancıları Odası’nda “mesleki denetim görevlisi” olarak görev yapan Ayhan Erdoğan aynı zamanda ODTÜ Kentsel Politika Planlaması ve Yerel Yönetimler Programı`nda yüksek lisans öğrenimine devam etmektedir. Ayhan Erdoğan’ın ikametgâhı, işyeri ve okulu bellidir, ifade vermeye kendi iradesiyle gitmiş ve ifadesini vermiştir. Bunun yanı sıra Ayhan Erdoğan hakkındaki iddianame henüz tamamlanmamıştır. Hal böyleyken Ayhan Erdoğan’ın “kaçma şüphesi” gibi bir iddia ile yargılanması keyfi, yıldırma ve cezalandırma amaçlı, hukuka ve insan haklarına aykırı bir uygulamadır.

Uluslararası insan hakları hukukuna aykırı olan ve hukukun temel ilkeleri ile çelişen cumhurbaşkanına hakaret “suçu”, toplumun tüm muhalif kesimlerini susturmak için kullanılmakta; bu yetmezmiş gibi “tutuklu yargılama” yoluyla peşinen ceza verilmektedir.

Sosyal-İş Sendikası olarak, üyemiz Ayhan Erdoğan ve Ayhan Erdoğan’ın hem işyeri hem de meslek örgütü olan Şehir Plancıları Odası ile dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyor, Ayhan Erdoğan hakkındaki tutuklu yargılama kararının derhal kaldırılmasını ve hakkındaki iddiaların düşürülmesini talep ediyoruz.

Saygılarımızla.

Sosyal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu