SENDİKAMIZ ÜYESİ CHRIS STEPHENSON HAKKINDAKİ SINIR DIŞI KARARI DERHAL KALDIRILMALIDIR!

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklama yayımlayarak, sendikamız üyesi Chris Stephenson hakkındaki sınır dışı kararının derhal kaldırılmasını, Chris Stephenson'un Türkiye'ye geri dönmesinin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istedi.

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu'nun açıklamasını aşağıda ilgilerinize sunuyoruz.

AÇIKLAMAYI PDF FORMATINDA İNDİRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

18.03.2016

Sendikamız üyesi İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Chris Stephenson, barış çağrısı yaptıkları için yargılanan 3 akademisyene destek olmak için gittiği adliyede çantasında bulunan davetiyeler gerekçe gösterilerek gözaltına alınmış, sorgusunun ardından Savcılığın sınır dışı edilmesi istemi üzerine İstanbul İl Göç İdaresi’ne götürülmüştür.

Henüz bir “sınır dışı etme” ya da “idari gözetim” kararı olmamasına rağmen İstanbul İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’nde tutulan Chris Stephenson, İngiltere’ye gitmek zorunda bırakılmıştır.

Sendikamız ve avukatlarımız bu sürecin her aşamasında üyemizle birlikte ve dayanışma içinde olmuş, yasal süreç ile ilgili tüm girişimlerde bulunmuştur.

Gelinen aşamada, bugün itibariyle, İstanbul Valiliği’nin “sınır dışı etme” kararı avukatlara tebliğ edilecek; bu karara karşı en kısa sürede idari yargıda kararın iptali için dava açılacaktır.

1991 yılından bu yana Türkiye’de yaşayan Chris Stephenson, Türkiye’de evlenmiş ve çocuk sahibi olmuştur. Chris Stephenson, Türkiye’de akademik yaşama ve bilimsel çalışmalara yıllardır emek veren ve son derece önemli katkılarda bulunan; yaşadığı ülkenin toplumsal sorunlarına duyarlı olan; çalıştığı üniversitede sendikalaşma sürecine ilk gününden itibaren katkı veren saygın bir bilim insanıdır.

Chris Stephenson’ın çantasında Meclis’te temsil edilen yasal bir partinin, hakkında hiçbir toplatma kararı olmayan Nevruz davetiyesini bulundurması nedeniyle, “terör örgütü propagandası” gibi akıl almaz ve hukuk dışı bir gerekçeyle gözaltına alınması, sorgulanması ve hakkında sınır dışı etme kararı verilmesi, bir hukuk, demokrasi ve insan hakları skandalıdır.

Hiçbir yasal ve meşru dayanağı bulunmayan sınır dışı etme kararı tümüyle siyasi bir karardır. İstanbul Valiliği derhal bu kararını kaldırmalı, Chris Stephenson’ın Türkiye’ye geri dönmesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır.

Sosyal-İş Sendikası olarak üyemiz Chris Stephenson’ın hakkındaki sınır dışı kararının kaldırılması için yasal ve fiili olarak tüm girişimlerde bulunacak, Konfederasyonumuzun ve uluslararası sendikal hareketinin de desteğiyle konuyu ulusal ve uluslararası tüm platformlara taşıyacak, üyemizin çalışma yaşamına ilişkin haklarını korumak için gereken tüm girişim ve çalışmaları gerçekleştireceğiz.

Son olarak üyemiz hakkında basın ahlakı ile hiçbir biçimde bağdaştırılamayacak yanlış, uydurma ve ahlaksız haberler yayınlayan yandaş havuz medyasına da bir çift sözümüz var. Bu yayınlarınızla ilgili gerekli girişimlerde bulunacağız. Ancak şunu da unutmayın: Chris Stephenson, Türkiye’ye geri dönecek, öğrencileri ve dostları ile yeniden buluşacak, akademik ve demokratik çalışmalarına devam edecektir. Sizin yaptığınız çirkin haberler ise ancak ve ancak İletişim Fakültelerinde “gazetecilik nasıl yapılmamalı” sorusuna yanıt olarak verilecektir.

Chris Stephenson yalnız değildir!

Sınır dışı etme kararı derhal kaldırılmalıdır!

Sosyal-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu