ANKARA'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN KATLİAMI LANETLİYORUZ

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklama yaparak 13 Mart'ta Ankara'da yaşanan katliamı lanetledi. Açıklamayı aşağıda ilginize sunuyoruz.

AÇIKLAMAYI PDF FORMATINDA İNDİRMEK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

14.03.2016

ANKARA'DA GERÇEKLEŞTİRİLEN KATLİAMI LANETLİYORUZ

Dün Başkent Ankara'da düzenlenen alçak bir saldırı sonucunda, resmi açıklamalara göre 37 yurttaşımız yaşamını yitirdi, çoğu ağır olmak üzere yüzlerce yurttaşımız yaralandı. Kaybettiğimiz ve yaralanan her bir yurttaşımız için yüreğimiz bir kez daha parçalandı...

Sosyal-İş Sendikası olarak, kimden gelirse gelsin, masum ve savunmasız insanlara yönelen her tür terör saldırısını tüm gücümüzle lanetliyor, yitirdiğimiz yurttaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Son aylarda yaşanan gelişmeler, memleketimizi kan gölüne çevirmiştir. 7 Haziran öncesinde bazı siyasi partilerin mitinglerinin bombalanmasıyla başlayan süreç, 20 Temmuz Suruç Katliamı, 10 Ekim Ankara Katliamı ve 12 Ocak Sultanahmet Katliamı ile devam etmiş, 17 Şubat'ta Genel Kurmay Başkanlığı'nın bulunduğu bölgede patlatılan bombanın ardından son olarak 13 Ekim'de Ankara'nın göbeğinde bombalı saldırı düzenlenmiştir. Ülke genelinde yaşanan tüm bu saldırılarda binlerce yurttaşımız yaşamını yitirmiştir. Ayrıca dün yaşanan saldırı, son 5 ay içinde, Ankara'da gerçekleştirilen 3. bombalı saldırı olma özelliği de taşımaktadır. Yine basına da yansıdığı gibi, saldırıdan günler önce ABD Büyükelçiliği tarafından, bir bombalı saldırı yaşanabileceği yönünde bir uyarı yayımlanmıştır. Büyükelçilik, saldırı olasılığının Türkiye Cumhuriyeti makamları tarafından doğrulandığının da altını çizmektedir.

Tüm bu gerçekler karşısında görüyoruz ki, halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlü kurum ve kuruluşlar, derin bir zaafiyet içerisindedirler. Bu kurum ve kuruluşlar görevlerini yerine getirmemekte, bunun bedelini ise yurttaşlarımız canlarıyla ödemektedirler. Görevini yerine getirmeyerek yaşanan saldırılardan sorumlu olan, en tepeden en alta kadar tüm kademelerdeki yetkilileri derhal istifa etmeye çağırıyoruz. Bu görevlilerin sorumsuzluğunun bedelini canımızla ve kanımızla ödemek istemiyoruz.

ARTIK YETER!

Masum hayatların gözlerimizin önünde yitip gitmesini daha fazla görmek istemiyoruz.

Ülkemizin göz göre göre bataklığın içine çekilmesini izlemek istemiyoruz.

Failler ve azmettiricilerin yakalanarak derhal cezalandırılmasını, sorumluğu bulunan tüm devlet görevlilerinin ise vakit kaybetmeksizin istifa etmelerini istiyoruz.

Savaşı, terörü, masum ve savunmasız insanlara yönelen her tür saldırıyı tüm gücümüzle lanetliyoruz.

SOSYAL-İŞ SENDİKASI GENEL YÖNETİM KURULU