YATAĞAN TERMİK SANTRALİ'NİN SATIŞI DERHAL İPTAL EDİLMELİDİR!

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yayımlayarak, özelleştirme saldırısına karşı işyerini terk etmeme eylemine başlayan Yatağan işçilerine desteğini açıkladı. Açıklamayı aşağıdaki bağlantıdan indirebilir, tam metnini aşağıda bulabilirsiniz.

01.12.2014

YATAĞAN İŞÇİLERİ YALNIZ DEĞİLDİR!

YATAĞAN TERMİK SANTRALİ'NİN SATIŞI DERHAL İPTAL EDİLMELİDİR!

Özelleştirme saldırısına karşı bir yılı aşkın süredir direnen yiğit Yatağan işçileri, direnişlerini dün geceden itibaren yeni bir boyuta taşıdı. Özelleştirme ihalesini kazanan şirketin işyerini devralacağının öğrenen Yatağan işçileri, işyerlerine kapanarak işyerinin girişlerine barikatlar kurdular. Özelleştirme saldırısına karşı işyerlerini yiğitçe savunan işçiler, "Santrali sattırmayacağız!" diyerek direnişlerini sürdürüyorlar.

Yatağan'da hem maden hem santral işçilerinin ortak direnişi karşısında adeta üç maymunu oynayan hükümet ve ihaleyi alan şirket, işçilerin taleplerine kulak vermeli ve santralin satışından derhal vazgeçilmelidir. Özelleştirme saldırısıyla işçilerin ve ülkemizin geleceğini karartma politikalarına ve işçilerin kazanılmış haklarını gasp etmeye yönelik uygulamalara son verilmelidir. Özelleştirme uygulamalarının sonuçları ortadadır. Soma'da, Ermenek'te yaşananlar, sermayenin aşırı kar hırsı uğruna işçi yaşamlarını nasıl hiçe saydığını gözler önüne sermiştir. Yatağan işçilerinin bu mücadelesi, aynı zamanda yeni Somalar, yeni Ermenekler olmasın diyedir.

Sosyal-İş Sendikası olarak, hükümetin sermaye ile kol kola girerek işçi ve emekçilere yönelttiği saldırılara karşı mücadeleyi yükselten yiğit Yatağan işçilerinin direnişini selamlıyoruz! Yatağan işçilerinin direnişi, direnişimizdir! Başta üyelerimiz olmak üzere toplumumuzun her kesimini Yatağan işçileri ile dayanışmaya çağırıyoruz!

Yatağan Termik Santrali'nin satışı derhal iptal edilmelidir!
Yatağan işçileri yalnız değildir!

SOSYAL-İŞ SENDİKASI
GENEL YÖNETİM KURULU