YIRCA'DAKİ ZEYTİNLİK KATLİAMINI PROTESTO EDİYORUZ

Sendikamız Genel Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklama yayımlayarak Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Mahallesi'nde gerçekleştirilen saldırı ve zeytinliklerin yok edilmesine karşı bir basın açıklaması yayımladı. Üyelerimizin de yaralananlar arasında bulunduğu Yırca'daki saldırı ile ilgili açıklamamızı aşağıdaki bağlantıdan indirebilir veya aşağıda tam metnini bulabilirsiniz.

07.11.2014

YIRCA'DAKİ ZEYTİNLİK KATLİAMINI PROTESTO EDİYORUZ

Sermayenin ülkemizin zenginliklerine yönelttiği talan hız kesmeden sürüyor. Sermayenin kar hırsı, iş cinayetlerinde on binlerce işçi kardeşimizi aramızdan koparırken, doğayı talan etmeyi de ihmal etmiyor.

Maden ocaklarındaki katliam ile belleğimize kazınan Manisa'nın Soma İlçesi'nde, bu kez zeytinlikler katliama uğradı. Dün gece gerçekleşen, Soma'nın Yırca Mahallesi'nde zeytinliklerinin kesilmemesi için günlerdir nöbet tutan, aralarında sendikamız üyelerinin de bulunduğu insanlara ve onlara destek olmak isteyenlere yönelik acımasız saldırı sonucunda onlarca kişi yaralandı ve işkenceye uğradı. Bölgeye termik santral yapmak isteyen Kolin Grubu tarafından organize edilen özel güvenlik saldırısı sonucu gaz fişekleriyle yaralananlar da oldu. Ardından 1 saat içinde yaklaşık 6 bin zeytin ağacı, şirketin iş makineleri ile kesilerek katledildi. Yaşanan tüm saldırılara karşı Jandarma saldırganlara yönelik hiçbir engellemede bulunmazken, ağaçların kesilmesinden sonra bölgeye gelerek adeta katliama destek oldu.

Sosyal-İş Sendikası olarak, aralarında sendikamız üyesi Greenpeace aktivistlerinin de  bulunduğu kişilere karşı gerçekleştirilen saldırıyı kınıyoruz!

Hukuksuz şekilde doğanın katledilmesini, zeytinliklerin kesilerek bölge halkının geçim kaynaklarından birinin daha gasp edilmesini protesto ediyoruz!

Saldırıyı gerçekleştirenler, gerçekleşme emrini verenler ve seyirci kalanlar hakkında derhal soruşturma başlatılmasını ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyoruz!

Başta sendikamız üyeleri ve Yırca köylüleri olmak üzere saldırıda yaralananlara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, hükümetin ve sermayenin doğayı ve çevreyi yağmalama uygulamalarına karşı tüm halkımızı mücadele etmeye çağırıyoruz!

SOSYAL-İŞ SENDİKASI

GENEL YÖNETİM KURULU